Abone Ol

Mucize kadın Demet Ercan hayatını kaybetti

Kalbi doğuştan sağda olan Demet Ercan için doktorlar bebekken "Yaşaması için mucize gerekli" demişti. Genç kadın hastalığına inat hayata tutundu. Ancak ölüm onu 38'inci doğum gününe 15 gün kala yakaladı...

Mucize kadın Demet Ercan hayatını kaybetti

Demet Ercan (37), Dilek Güneri ve Şefik Ercan çiftinin kızları olarak dünyaya geldi. Bilgi Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra eğitimine Amerika’da devam etti. Türkiye’de özel bir şirkette pazarlama müdürü olarak çalışan Ercan’ın kalbi göğüs kafesinin sağ tarafında bulunuyordu.

Habertürk gazetesinden Kurthan Demir'in haberine göre, henüz bebekken doktorlar “Yaşaması için mucize gerekli” dedi. Çocukken Amerika’da 2 kere açık kalp ameliyatı olan Ercan, peşini bırakmayan hastalığına rağmen 37 yaşına kadar dolu dolu yaşadı. Ancak yılların yorgunluğunu taşıyan kalbi 3 gün önce nefes darlığı şikâyeti ile gittiği hastanede durdu. Doktorların müdahalesi ile kalbi tekrar çalıştırıldı ve yoğun bakıma alındı fakat yaşam mücadelesini 3 saat daha sürdürebildi. 37 yıllık mucize Ercan’ın yaşamı doğum gününe 15 gün kala İstanbul’da son buldu. Demet Ercan’ın tıp literatürüne girmiş bir insan olduğunu belirten arkadaşları, “Hastalığından söz ettirmeyi hiç sevmezdi. O çok çılgındı. Hayat doluydu. Çok çalışkandı. Ona ölmek hiç yakışmadı” dedi. Ercan için Levent Afet Yolal Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Ercan’ın bir yıl önce boşandığı eşi Arda Esen, eski eşinin tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü. Demet Ercan’ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.