Abone Ol

Moskova'dan gelen kadın canlı bomba alarmı!

Rusya'nın resmi haber ajansı RIA, Türkiye'de polis tarafından aranmaya başlanan Kristina Tihonova adlı kadının Moskova'dan İstanbul'a gelerek bombalı intihar eylemi gerçekleştirmeye hazırlandığını iddia etti.

Moskova'dan gelen kadın canlı bomba alarmı!

Rusya’ya bağlı Dağıstan özerk cumhuriyeti doğumlu olan ve IŞİD'le bağlantılı olduğu tahmin edilen 18 yaşındaki genç bir kadının, Moskova’dan İstanbul’a gelerek bombalı intihar eylemi gerçekleştirmeye hazırlandığı öne sürüldü. Rusya’nın resmi haber ajansı RİA, Türkiye’de polis tarafından aranmaya başlanın genç kadının ismini Kristina Tihonova olarak duyururken, 'Terörizmu.net' haber sitesi adını Oksana Tihonova olarak bildirdi.

İddiaya göre, 18 Şubat tarihinde Rusya’nın başkenti Moskova’dan uçakla İstanbul’a gelen Tihonova, aradan birkaç gün geçtikten sonra Dağıstan’daki arkadaşlarına geçtiği mesajda, İstanbul’da bombalı intihar eylemi gerçekleştirmek istediğini iletti. Sosyal ağlar üzerinden gerçekleştirilen bu yazışmayı tespit eden güvenlik güçleri, şimdi her yerde 18 yaşındaki kadını arıyor.

Türkiye’de terör eylemi gerçekleştirmeyi planlayan Dağıstanlı genç kadınla ilgili Rus güvenlik güçleri henüz resmi bir açıklama yapmadı. Haberlerde sadece genç kadının kimliğinin araştırıldığı söyleniyor.

Ömer Şişani hayatta mı?

IŞİD'e sempati Rusya’daki genç kızlar arasında son iki yılda doruğa çıkmıştı. 2015 yılında Moskova Devlet Üniversitesi öğrencisi Varvara Karaulova ailesinden kaçarak gizlice Türkiye’ye gelmiş ve yasa dışı yolla Suriye’ye sınırı geçmeye çalışırken yakalanmıştı. Türk güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan bu genç kadın da ailesine teslim edildikten sonra tekrar internet üzerinden örgütle yazışmalarına devam ettiği için tutuklanmıştı. Karaulova şu anda psikolojik tedavi görüyor. (Hürriyet)