Abone Ol

Moda Sahnesinde Elektrik Faturası Krizi: Oyunlar Karanlıkta Sahnelenecek

Moda Sahnesi, 20 bin liralık elektrik faturası için ikinci ihtarın geldiğini duyurdu

Moda Sahnesinde Elektrik Faturası Krizi: Oyunlar Karanlıkta Sahnelenecek

İstanbul’daki Moda Sahnesi, ocak ayında gelen ödenmemiş 20 bin liralık elektrik faturası için ikinci ihtarın geldiğini duyurdu. Moda Sahnesi’den yapılan açıklamada, ‘’İkinci ihtar da geldi, 3 koldan (mail, sms ve matbu olarak). Ödemezsek 5 gün sonra elektriğimizi keseceklerini bildiriyorlar. Bu fahiş artıştan dolayı oluşan tutarı ödemeye bütçemizin uygun olmadığını söylemiştik” denildi

Moda Sahnesi sanat yönetmeni Kemal Aydoğan, sahnenin 20 bin liralık faturayı ödeyebilecek bütçesi bulunmadığını, kendilerine sorulmadan alınan bu zam kararının vatandaşlık haklarına aykırı olduğunu belirtti.

OYUNLAR KARANLIKTA OYNANACAK

Moda Sahnesi’nin Ocak ayı faturası dışında elektrik borcunun bulunmadığını hatırlatan Kemal Aydoğan, ‘’Bakanlık, belediye ya da EnerjiSA’dan ses yok. Bu sorunun maddi olarak sorumluları ya da çözebileceklerden kimse ulaşmadı.’’ dedi. Aydoğan, ‘’Mesaj 5 gün sonra elektriği keseceğiz ibaresi taşıyor. Bu demektir ki, çarşamba ya da perşembe günü elektrikleri kesecekler. O gün bizim oyunlarımız var. Moda Sahnesi’nin mart ayı programı bile ilan edildi. Elektriği kestiklerinde oyunlar karanlıkta oynanacak’’ ifadelerini kullandı.

7 BİN TL’DEN 20 BİN TL’YE ÇIKTI
Moda Sahnesi, Aralık ayında 7 bin lira gelen elektrik faturasının Ocak ayında 20 bin lira gelmesine tepki göstererek, ‘’Bu fahiş artış bir tiyatronun ödeme kapasitesini sınırlarını aşıyor. Bu fahiş elektriğini kabul etmiyoruz, bu nedenle faturayı ödemiyoruz’’ açıklamasını yapmıştı. Moda Sahnesi’nin sanat yönetmeni Kemal Aydoğan, 14 Şubat tarihinde yaptığı Twitter paylaşımında, EnerjiSA’nın ödenmeyen fatura nedeniyle ihtar gönderdiğini açıkladı. Aydoğan, ‘’İhtar göndermiş Türkiye’nin enerjisi. Parayı en kısa sürede ödemezseniz elektriği keseriz diyor. Bir tiyatro salonunun elektriği kesilir mi sizce’’ paylaşımını yapmıştı.

duvar