Abone Ol

Mobilya işine gir zengin ol, Bayilik ve Franchise şartları

Birçok sektörün aksine yükselen değer konumundaki mobilya firmalarının bayilik ve Franchise şartları neler?

Mobilya işine gir zengin ol, Bayilik ve Franchise şartları

Mobilya sektöründe girişimcinin koltuğu çok rahat...

Emlak sektöründeki canlılığa bağlı olarak mobilya sektöründe de hareketlilik yaşanıyor. Mobilya firmaları da bu yoğun talep karşısında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi büyük şehirlerin yanında Anadolu'da da yayılma yoluna gidiyorlar. İşte mobilya sektöründe bayilik veren markalar ve bayilik şartları...

Çilek Çocuk ve gençlere yönelik özel tasarlanmış mobilya, ev tekstil ürünleri imalatı yapan Çilek, yatırımcısına birkaç farklı seçenek sunuyor. Bunlardan biri "Özel Çilekroom" konsepti. Özel Çilekroom mağazalarında sadece Çilek ürün yelpazesinde yer alan ürünler satılıyor. Çilek'in girişimcilere diğer bir seçeneği "Çilekroom" mağazaları. Çilekroom mağazaları mağaza konum ve dekorasyonuyla Özel Çilekroom'lara göre daha ucuz bir yatırım maliyeti gerektiriyor. Bu mağazalarda da sadece Çilek ürün yelpazesindeki ürünler satılıyor. Girişimciler için ücüncü seçenek "Çilek Corner". Çilek Corner'lar Çilek'in belirlediği corner standartlarına uygun, bölgesinde güçlü mobilya ve beyaz eşya mağazalarında açılıyor. Çilek mağazası açmak için ortalama işletme sermayesi 50 bin ile 150 bin dolar arasında değişiyor. Metrekare başına ortalama dekorasyon maliyeti ise 80 ile 150 dolar arasında. İşletmelerin yatırımı ortalama 8-12 ay süre içinde amorti ettiği belirtiliyor.

Koleksiyon Mobilya
Türkiye'nin önde gelen mobilya markalarından Koleksiyon Mobilya İstanbul (Bakırköy), Antalya, Denizli, Konya, Samsun, İzmit, Çanakkale ve KKTC'de bayilik vermeyi planlıyor. Bayilik alacak girişimcilerden bulundukları bölgede minimum 400 metrekare büyüklüğünde bir showroom ve bunun ana caddeye cephesi olması isteniyor. Showroom dekorasyonu, merkezin projelendirmesi ile bayiye bırakılıyor. Mağazanın merkezi bir bölgede veya alışveriş merkezi içinde olması gerekiyor.

Alfemo Mobilya
Alfemo, Türkiye'nin mobilya alanındaki belli başlı markaları arasında yer alıyor. Satış ağını Türkiye geneli franchising sistemiyle mağazalarla genişletmek isteyen Alfemo, yeni mağazalar için girişimcilerden gelen talepleri değerlendiriyor. Bayilik alacak girişimciler için 50-100 milyar lira işletme sermayesi gerekiyor. Mağazalar 500 metrekare ve üstünde büyüklüğe sahip, geniş vitrinli ve asma tavanlı olarak dizayn ediliyor.

Yataş
Yataş, Türkiye'nin ev tekstili ve mobilya alanındaki lider markalarından. Şirket, bayilerini Yataş Home ve Puffy Center isimli iki konsept altında topluyor. Türkiye geneli açmayı düşündüğü yeni mağazalar için girişimcilerden gelen talepleri değerlendiriyor. Mağazanın merkezi bir bölgede ya da alışveriş merkezi içinde olması gerekiyor.

İstikbal Mobilya
Türkiye geneline yayılmış bayilik yapılanması mevcut olan Bellona ve İstikbal Mobilya'da kendi markaları dışında ürünler satılmıyor. İki firmanın da bine yakın satış noktası bulunuyor. Bayilik verilirken bin 500 ile 2 bin metrekare büyüklüğündeki ve çok katlı olmayan mağazalar tercih ediliyor. Ortalama bin 500 metrekarelik bir mağaza için yaklaşık 250 milyar işletme sermayesi, mağaza dekorasyonu için ise 100 milyar sermaye gerekiyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır, Kayseri, Trabzon, Gaziantep, Denizli illeri öncelikli olmak üzere Türkiye genelinde büyük metrajlı bayiliklerini genişletmeyi planlayan şirket bayi adaylarından 2 bin ile 8 bin metrekare arasında büyüklüğe sahip mağazalar istiyor. Çok özel noktalarda büyüklük 1000 metrekarenin altına inebiliyor.

Kelebek Mutfak Mobilya
Kelebek Mobilya, Türkiye'nin belli başlı mobilya markaları arasında bulunuyor.Türkiye genelinde franchising sistemiyle mağazalar açan şirket bu yıl 20 - 25 yeni mağaza açmayı amaçlıyor. Aydın, Didim, Muğla, Marmaris, Balıkesir, Ordu, Giresun gibi il merkezlerine de bayilik vermeyi planlıyor. Mobilya mağazalarının minimum 400 metrekare, mutfak mağazalarının ise minimum 100 metrekare olması ve işlek cadde üzerinde bulunmaları gerekiyor. Açılacak mutfak mağazasında mimar çalıştırılması şart koşuluyor. Mobilya bayiliği için 100 - 150 bin YTL, mutfak bayiliği içinse 80 bin YTL işletme sermayesi gerekiyor.

Flekssit Ofis Mobilya
Kayseri merkezli Ofis Büro Şirketi, kendi üretimi olan Flekssit markalı ofis mobilyaları için Türkiye genelinde bayilikler veriyor. Şirket 1981 yılından bu yana ofis mobilyası alanında faaliyet gösteriyor. Türkiye geneli franchising sistemiyle mağazalar açacak şirket yatırımın deyatlarını karşılıklı görüşmeyle belirliyor.

Erciyes Mambu Mobilya
Şirket 20 yılı aşkın süredir bambu mobilya imalatı, toptan ve perakende satışı yapıyor. Son yıllarda bayilik sistemiyle çalışan Erciyes Bambu, Türkiye genelinde bayilikler veriyor. Mağazanın, mobilya mağazalarının yoğun olduğu bölgelere bulunması gerekiyor. Detaylar girişimciyle karşılıklı görüşme ile belirleniyor.

Monolife Mobilya
Mobilya sektörüne yeni adım atan markalardan biri olan Monolife, kısa sürede birçok önemli noktada bayilikler açtı. Büyük hedeflerle hareket eden firma, girişimcilere önemli kolaylıklar sağlıyor.

Yatsan/Yatak
Yatsan şirketinin merkezi İzmir'de bulunuyor. Şirket, 1974 yılından bu yana yatak üretimi yapıyor. Yatsan da Türkiye genelinde bayilikler vermeyi hedefleyen şirketlerden. Bayilik şartları karşılıklı görüşmeyle belirleniyor.