Abone Ol

MİT'in Başına İbrahim Kalın Geldi, Genelkurmay Başkanı Musa Avsever Oldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na İbrahim Kalın'ın atandığını duyurdu. MİT Başkanı Kalın, Twitter hesabından da ilk paylaşımını yaptı. İletişim Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever'in de Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirildiğini duyurdu. Diğer yandan Savunma Sanayii Başkanlığına ise Haluk Görgün'ün atandığı açıklandı. Cumhurbaşkanlığına ait atama kararları Resmi Gazete'de de yayımlandı.

MİT'in Başına İbrahim Kalın Geldi, Genelkurmay Başkanı Musa Avsever Oldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na Sayın İbrahim Kalın’ı atamıştır." ifadeleri kullanıldı. İletişim Başkanlığı ilerleyen dakikalarda Genelkurmay Başkanlığı'na da Musa Avsever'in getirildiğini duyurdu.

MİT BAŞKANI KALIN'DAN İLK PAYLAŞIM

MİT Başkanı İbrahim Kalın da atama kararı sonrasında Twitter'dan bir paylaşım yaptı. Kalın, "Güzel ülkem için durmak yok, yola devam…" ifadelerini kullandı.

YENİ GENELKURMAY BAŞKANI MUSA AVSEVER OLDU

İletişim Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı göreviyle ilgili de bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’i Milli Savunma Bakanı olarak atamış olması sebebiyle, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever mevcut görevi uhdesinde kalmak suretiyle yerine bir isim atanıncaya kadar Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilmiştir." denildi.

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANI HALUK GÖRGÜN OLDU

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan yeni açıklamada ise "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii Başkanlığına Sayın Haluk Görgün’ü atamıştır." denildi. Prof. Dr. Haluk Görgün, 6 yıldır ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürü görevini yürütüyordu.