Abone Ol

MİT'i bombalayan pilotun eşi hakkında flaş karar

İZMİR'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile daha önce ilişikleri kesilen çalışanlara...

MİT'i bombalayan pilotun eşi hakkında flaş karar

İZMİR'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile daha önce ilişikleri kesilen çalışanlara yönelik operasyonda gözaltına alınan 30 kişi adliyeye sevk edildi. 15 Temmuz gecesi Ankara'da MİT ve Özel Harekat Daire Başkanlığı binasını bombaladığı öne sürülen pilot binbaşı Rafet Kalaycı'nın, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktor eşi Ö.T. Kalaycı'nın da aralarında bulunduğu 17 kişi serbest bırakılırken, 13 kişi tutuklandı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz koordinesinde, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmada, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden daha önce ilişikleri kesilen çalışanlara yönelik İzmir, Manisa ve Kocaeli'de operasyon yapıldı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün, 6 gün önce 35 kişiye yönelik yaptığı operasyonda 32 kişi gözaltına alındı, 3 kişinin de arandığı açıklandı. Gözaltına alınanlar arasında, 15 Temmuz gecesi Ankara'da MİT ve Özel Harekat Daire Başkanlığı binasını bombaladığı öne sürülen pilot binbaşı Rafet Kalaycı'nın doktor eşi Ö.T. Kalaycı da yer aldı. Evlerdeki aramada ise, terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'e ait kitaplar bulundu.
Gözaltındaki akademisyen ve üniversite çalışanlarının, örgütün şifreli haberleşme sistemi 'ByLock'u kullandığı ve Bank Asya'ya kapanmaması için para yatırdıklarının saptandığı öne sürüldü. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 32 şüpheliden 2'si Emniyet Müdürlüğü'nden serbest bırakılırken, 30 kişi sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere adliyeye getirildi. Olayı soruşturan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz, dosya üzerinden tüm şüphelileri tutuklanması istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Gece yarısına kadar süren ifade alma işlemi ardından, aralarında pilotun eşi Ö.T. Kalaycı'nın da bulunduğu 17 kişi, adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılırken, 13 kişi 'Örgüt üyesi olmak' suçundan tutuklandı.