Abone Ol

Miss Africa Turkey Ugandalı Nantume Husnah Ruby oldu

İSTANBUL'da yaşayan çeşitli Afrika ülke vatandaşlarını kaynaştırmak amacıyla düzenlenen 'Miss Africa Turkey' yarışmasında adaylar ülkelerine özgü kıyafet ve dansları sergiledi.

Miss Africa Turkey Ugandalı Nantume Husnah Ruby oldu

Yarışmayı, Uganda adına katılan Nantume Husnah Ruby kazandı.
Nijerya ve Ugandalı organizatörler, Türkiye'deki çeşitli Afrika ülkelerinden gelen genç kızlara, ilk kez kapsamlı düzenlenen yarışmaya katılması için sosyal medya üzerinden çağrı yaptı.

Hazırlıkları tamamlanan ve geleneksel hale getirilmesi hedeflenen yarışma için Aksaray'da bir düğün salonu tutuldu.

Miss Africa Turkey Ugandalı Nantume Husnah Ruby oldu - Resim: 1

Yarışmaya Nijerya, Kamerun, Etiyopya, Uganda, Eritre başta olmak üzere çeşitli Afrika ülkelerinden büyük bölümü üniversite öğrencisi genç kızlar 'Türkiye'deki En Güzel Afrikalı' seçilebilmek için başvurdu.

Miss Africa Turkey Ugandalı Nantume Husnah Ruby oldu - Resim: 2

Yarışmaya kabul edilen adayların tanıtım fotoğrafları bir stüdyoda çekildi. Yarışmaya bazı ülkelerden birden fazla adayla katılabilecekleri ifade edildi.

Miss Africa Turkey Ugandalı Nantume Husnah Ruby oldu - Resim: 3

Adaylar Yusuf Ziya İdacı (İşletmeci) başkanlığındaki Dilara Duman (Organizatör-model) ve Oğuz Kafkas’tan (İşadamı) oluşan jüriden en yüksek puanları almak için podyumda boy gösterdi.

Miss Africa Turkey Ugandalı Nantume Husnah Ruby oldu - Resim: 4

Yarışmayı izlemeye gelenlerin bazıları  ‘Miss Africa’ pankartı önünde poz verirken, bazıları da yerel kıyafetlerle yarışmayı izledi. Gündelik kıyafet, spor kıyafeti, Afrika’daki ülkelerine özgü yerel kıyafetler, dans ve bikini ile podyumda boy gösteren ‘Miss Africa Turkey’ adayları oldukça heyecanlı görüntü.

Miss Africa Turkey Ugandalı Nantume Husnah Ruby oldu - Resim: 5

Avcılar'da oturan Aydın Üniversitesi'nde Uluslararası Ticaret Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Kamerunlu Farida Achie, yarışmaya eğlenmek, yarışma heyecanını tatmak için başvurduğunu anlatırken, “İstanbul'daki en güzel Afrika kızı olmayı, üniversiteyi bitirince model olmayı düşünüyorum” dedi.

Miss Africa Turkey Ugandalı Nantume Husnah Ruby oldu - Resim: 6

Etiyopyalı 25 yaşındaki üniversiteli Helen Abraha da modellik yaptığını ve yüzmeyi sevdiğini belirtirken, iddialı olduğunu anlattı.

Miss Africa Turkey Ugandalı Nantume Husnah Ruby oldu - Resim: 7

Yarışma sonunda Ugandalı Nantume Husnah Ruby, ‘Miss Africa Turkey" oldu, Türkiye’deki En Güzel Afrikalı’ ilan edildi.

Miss Africa Turkey Ugandalı Nantume Husnah Ruby oldu - Resim: 8

İkinciliği Nijerya adına yarışan Igwe Cynthia ve üçüncülüğü Etiyopyalı Helen Abraha elde etti. Yarışma birincisine sürpriz hediyeler verileceği açıklandı.

Miss Africa Turkey Ugandalı Nantume Husnah Ruby oldu - Resim: 9

dha