Abone Ol

Mısırlı profesör: Müslüman erkekler, savaş esiri kadınlara tecavüz edebilir

Mısırlı profesör, Müslüman erkeklerin savaş durumunda Müslüman olmayan kadınlara, onları aşağılamak için tecavüz etmesinin serbest olduğunu söyledi.

Müslüman erkekler, savaş esiri kadınlara tecavüz edebilir

Mısır'ın El Ezher Üniversitesi ilahiyat profesörlerinden Suad Salih, 'meşru savaşlardan' köle olarak alınan kadın kölelerin, ordu komutanının ya da Müslümanların malı haline geldiğini, bu kişilerin de köle kadınlarla kendi eşleri gibi cinsel ilişkiye girebileceğini söyledi.

Sol'da yer alan habere göre; Mısır'ın El Ezher Üniversitesi'nde ilahiyat profesörü olan Suad Salih El Hayat TV'ye konuştu. Köleliğin İslam'den önce de olduğunu söyleyen Salih, İslam'ın köleliğe bir düzen getirdiğini savundu.

Salih'e göre bu 'düzen', Müslümanlarla düşmanları arasındaki meşru savaşlarla sınırlıydı. İsrail ile savaş halinde, düşmanın kadınlarının köle olarak alınmadığı takdirde onları yenmenin mümkün olmadığını söyleyen profesör, "Onları aşağılamak için, bir ordu komutanının ya da herhangi bir Müslümanın malı haline gelirler ve bunlar da o kadınlarla kendi karıları gibi cinsel ilişkiye girebilirler" dedi.

Salih, kadın kölelerin ancak 'meşru savaşlardan' alınabileceğini, örneğin Doğu Asya'dan kadın getirtip 'köle' yapılamayacağını söyledi.