Abone Ol

Ayça Ayşin Turan: Artık insanlara hayır diyebiliyorum!

Miranda Kerr'e olan benzerliğiyke dikkat çeken oyuncu Ayça Ayşin Turan, Vatan'dan Melis Güvenç'e konuştu.

Ayça Ayşin Turan: Artık insanlara hayır diyebiliyorum!

Ayça Ayşin Turan... GALERİ

Ayça Ayşin Turan, başarılı sayılabilmenin için neler şart olduğunu anlatarak, "Seyircinin takdiri, yapımcıların tercihi ve onu seven kitlenin oluşması başarının göstergesidir" diyor.

Ayça, pozitif, enerjik ve hayat dolu olmanın yanında nasıl biri?

Yalana, saygısızlığa ve haksızlığa tahammülüm yok. Göründüğü gibi yaşamayı severim. Anı yaşarım. Tabii ki hayat toz pembe değil. Ama olabildiğince anımı huzurlu mutlu geçirmeye çaba gösteriyorum. Etrafımda huzursuz insan görmeye de tahammülüm yok. İnsanlar kendi kendilerini mutsuz etmek için ayrı bir çaba sarf ediyorlar sanki. Ufacık şeylerden hayatın tadını çıkarabiliyorum. Mutluyum, huzurluyum, sağlıklıyım, sevdiğim işi yapıyorum daha ne olsun...

Hayatta öncelikleriniz, tabularınız var mıdır?

Önceliğim ailem. Düne göre bugün daha az "Asla" diyen bir insanım. Çünkü insan bazen yapmam dediği şeyleri de yapabiliyor. O yüzden büyük konuşmaya gerek yok. Hayatta hiçbir şey için ne asla diyebilirsiniz, ne de her zaman...

Şansınız olsa kim yerinde olmak isterdiniz veya kim gibi olmak?

Ne kadar şanslıyım ki kendimim ve kendim olarak yoluma devam ediyorum. Her insan kendiyle barışık olmalı, kendisiyle barışık olmayan insan hayatla uyum içinde olamaz.

Miranda Kerr'e benzetilme durumunuz ilk günlere göre biraz daha geri plana düştü mü?

Miranda'ya benzetilnek bana bana göre zaten hiç ön planda olmadı.

Bu mesleği çocukluğundan beri tutkusu haline getiren oyunculara göre sizdeki durumu nedir?

Bence tutkuyu zamanla ölçemeyiz. Yapılan işle başarıyla tutkun artar ya da tam tersi azalabilir. Yaptığım işlerde benim tutkumun izleyiciye geçtiğini umut ediyorum. İşini aşkla yapan biriyim. Oyunculuk çok avantajlı ve ayrıcalıklı bir meslek. Her geçen gün mesleğin inceliklerini öğreniyorum. Oyunculuk bir yaşam biçimi, bir duruş, hayata başka bir pencereden bakış… Çok keyifli ve geliştirici.

Karagül'de rol almak hem kariyeriniz hem de oyunculuğunuz adına nasıl bir deneyim oluyor?

Yola çıkan her oyuncu adayının, başlangıç tecrübesi yarınlarını belirler. Her zaman söylediğim gibi, Karagül benim için okul oldu. Hele ki şimdilerde devam eden bir projenin kadrosunu yakalamak oldukça zorken, Karagül zoru başardı, dört sezon boyunca başarılı bir şekilde devam ederek izleyiciden tam not aldı. Devamlılık hem oyuncu olarak tecrübe kazanmamı sağladı hem de bana bir izleyici kitlesi oluşturdu.

Kamera arkasıyla ilgisi düşünceleriniz neler?

Bir gün beyaz perde için yönetmen koltuğuna oturmak istiyorum. Ama bunun için daha çok yol kat etmem gerekiyor. Erken yaşta evlilik yaptırılan çocuk gelinler, şiddet gören kadınlar, çocuklar sanırım benim hassas olduğum konular. Bu konuda bir proje yapmak ya da yapılan projelere katkıda bulunmak isterim.

Gelecek için ne gibi dilekleriniz var?

Ben tüm dünya için barış istiyorum, imkansız gibi görünse de bitkiden, hayvana, kadından erkeğe ve de çocuğa, her kime yapılırsa yapılsın şiddetin yok olmasını diliyorum.

Popülerlik başarılı olmak değildir

Dizi sektöründe dış görünüşün önemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bizim işimizde güzellik önemli ancak yeterli değil. Güzelliği yetenekle başarıyla, aşkla, tutkuyla birleştirdiğin zaman ortaya bir gerçek çıkar. Sağlam adımlarla kariyerimde ilerlemek istiyorum. Hırslarım yok azmim var.

Bir röportajınızda "Oyunculuk dersi almadım, sette yoğuruyorum kendimi" demişsiniz. Set dışında kendinizi geliştirmek için yaptığınız şeyler yok mu?

Oyunculuk olmasa da sanatın başka dalı olan müzikle yol aldım. Şarkı söylemek, enstrüman çalmak, sahnede olmak bana yabancı duygular değildi. İyi bir oyuncu şarkı da söyleyebilmeli, dans da edebilmeli ve daha birçok özelliği yapabilecek yetenek de olmalı. Ben bu geçişte zorlanmadım bu sebeple. Çok kitap okur ve sinema izlerim. Ustalarım ne diyecek, nasıl oynayacak diye de her anı dolu dolu kaydederim. Konservatuarda öğrenemeyeceğim dersleri sette öğrendim.

VATAN