Abone Ol

Minangkabaular hangi ülkede yaşar? Kim Milyoner Olmak İster yarışma sorusu

Çocukların annenin soyadını taşıdığı evlenen erkeklerin eşlerinin evine taşındığı dünyanın en büyük anaerkil toplumu olan Minangkabaular hangi ülkede yaşar?

Minangkabaular hangi ülkede yaşar? Olay soru

Kim Milyoner Olmak İster 2 Nisan Pazar 666. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Gözde SEZER İstanbul'da yaşıyor Nişantaşı Üniversitesinde okuyor;

60.000 TL'lik 9. Soru : Minangkabaular hangi ülkede yaşar? Çocukların annenin soyadını taşıdığı evlenen erkeklerin eşlerinin evine taşındığı dünyanın en büyük anaerkil toplumu olan Minangkabaular hangi ülkede yaşar?

A- Hindistan

B- Brezilya

C- Endonezya

D- Nijerya

Doğru Cevap: Endonezya

Soruda çift cevap hakkını kullandı ilk cevap Hindistan ikinci cevap Brezilya dedi ve elendi 15.000 TL kazandı.

Minangkabaular (Minangkabau: Urang Minang; Endonezce: Suku Minang), çoğunlukla Batı Sumatra'da yaşayan ve Avustronezya halklarına mensup bir etnik gruptur. Toplam nüfuslarının 9 milyondur. Anadilleri Minangkabau dili olup çoğunlukla Müslümandırlar.

Çocukların Annenin Soyadını Taşıdığı Evlenen Erkeklerin Eşlerinin Evine Taşındığı Dünyanın En Büyük Anaerkil Toplumu Minangkabaular Hangi ülkede Yaşar?

CEVAP: ENDONEZYA

Endonezya’nın Bukittingi şehrinde varlıklarını sürdüren Minangkabau kabilesi anaerkil ve tüm bireyleri Müslüman bireylerden oluşan toplumlardan biridir. Yaklaşık nüfusları 5 milyonu bulan Minangkabaularda miras anneden kız çocuğuna geçer. Kadın evlenmek istediğinde erkeğin ailesine “başlık parası” öder. Bu gelenek de kadına, erkeğe ait ne varsa sahiplenme hakkı tanır. Boşanmaları durumunda, erkeğin mülkiyetinde ne varsa kadın hepsini alır. Evlliklerdeki bir diğer özellik de her kadının özel bir yatak odasının bulunmasıdır. Eşi onunla uyuyabilir ancak sabah erkenden kalkıp annesinin evine kahvaltıya gitmek zorundadır. Annelere verilen önem burada da açıkça görülür. Yönetimde ise hem kadının hem de erkeğin rolü vardır. Şöyle ki kabile şefleri genellikle erkektir ancak bu şefi kadın seçer. Eğer şef başarısız olursa görevden alma hakkı da kadınındır.

atv’nin en çok izlenen programı Kim Milyoner olmak ister Yarışmacı Gözde hanım 19 yaşında İstanbul üniversitesinde Avukat olmayı istiyor. Gözde hanım 60 bin tl’yi hedefliyordu.