Abone Ol

Milliyet: Türkiye, İsrail’le yürüttüğü doğal gaz projesini iptal etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü “İsrail’e gitme projemiz vardı, iptal” çıkışının ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın önümüzdeki ay İsrail’e yapacağı ziyaretin iptal olduğu ve iki ülke arasında doğal gaz ihracatı konusunda yürütülen projenin de durdurulduğu ileri sürüldü.

Milliyet: Türkiye, İsrail’le yürüttüğü doğal gaz projesini iptal etti

Erdoğan, dünkü grup toplantısı konuşmasında, “İsrail çocukları öldürüyor. Bu çocukların öldürülmesine asla müsaade edemeyiz çünkü biz insanlıktan nasibimizi aldık. Ben bu Netanyahu'nun bir kere elini sıktım, tabii iyi niyetimiz vardı, suistimal etti. İsrail'e gitme planımız vardı gitmeyeceğiz iptal. Ama şimdi maalesef o da olmayacak. Çocuklara kıymayın efendiler diyoruz. Anne babaların çocuklarının naaşına sarıldığı bir dünyada bir de o naaşlara isim yazıyorlar çocukları bulabileyim diye. Ey İsrail yanına ister Amerika'yı al ister Batı'yı. Amerika dünyada adaletle hükmedilmesini sağlamadığı, istemediği için o da kaybedecek” ifadelerini kullanmıştı.

Milliyet’ten Mithat Yurdakul imzalı habere göre, Erdoğan’ın İsrail’in Gazze’ye saldırısının ardından yaptığı, “İsrail’e gitme projemiz vardı, iptal; gitmeyeceğiz. Eğer iyi niyetle devam etmiş olsaydı münasebetlerimiz farklı olabilirdi ama şimdi maalesef o da olmayacak” açıklamasının ardından Enerji Bakanı Bayraktar’ın, iki ülke arasındaki enerji iş birliğini görüşmek için önümüzdeki ay İsrail’e yapacağı ziyaret iptal oldu. İki ülke arasında doğal gaz ihracatı konusunda yürütülen proje de durduruldu.