Abone Ol

Milli Google Earth yıl sonunda tamam

Yerli Google Earth’te sona yaklaşıldı. Bu yılın sonunda tamamlanacak olan yazılımla Türkiye coğrafi ortamdan güncel görüntülerle izlenebilecek

Milli Google Earth yıl sonunda tamam

Son dönemde yaşanan teknolojik gelişmelere bir yenisini daha ekleyen Türkiye, yerli imkânlarla oluşturulan ve adeta "Google Earth" işlevi görecek yazılımını bu yılın sonunda tamamlıyor. Üç boyutlu olarak Türkiye'nin tüm bölgelerine internet üzerinden erişim imkânı sağlayacak olan sistem, aynı zamanda arsalar hakkında imar, maden arama izni, nüfus tespiti, doğal afet riski gibi bilgileri içerecek.

AVANTAJ SAĞLIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları tarafından yapımı devam eden sistem dahilinde şehir merkezlerinin tamamı, taşranın ise üçte biri fotoğraflandı. Çekilen fotoğraflar bir merkezde toplanıyor ve burada birleştirme işlemi gerçekleşiyor. Türkiye'nin fotoğraflanması ve birleştirilmesi tamamlandıktan sonra sisteme arsalar ile ilgili bilgiler de yüklenecek. Yatırım yapmak isteyen vatandaşların işlerini kolaylaştırmak amacıyla kurulan sistem, birçok avantajı da beraberinde getirecek. Sistemle Türkiye coğrafi ortamdan güncel görüntülerle izlenebilecek. Yatırım yapılacak arazi ile ilgili imar, maden arama izni, doğal afet riski gibi birçok bilgiye tek tuşla ulaşılabilecek.