Abone Ol

Milli Eğitim, Mehmet Ali Yılmaz'ın adını okuldan sildi

Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından işadamı Mehmet Ali Yılmaz tarafından Adana'da 1984 yılında yaptırılan Mehmet Ali Yılmaz İlköğretim Okulu, 4+4+4 sisteminin getirilmesiyle ikiye bölündü. İlkokul kısmı Mehmet Ali Yılmaz İlkokulu olarak kalırken, ortaokul kısmına ise Fatin Rüştü Zorlu...

Milli Eğitim, Mehmet Ali Yılmaz'ın adını okuldan sildi

İşadamı Mehmet Ali Yılmaz'ın bu duruma tepki gösterdiği belirtiliyor.

Adana'da 1984 yılında işadamı Mehmet Ali Yılmaz tarafından yaptırılan ve adı Mehmet Ali Yılmaz İlköğretim Okulu olan kompleks, 2012-2013 eğitim öğretim yılında getirilen 4+4+4 sistemi nedeniyle ikiye bölündü. İlkokul kısmının adı değişmezken, ortaokul kısmına ise 1960 İhtilali'nde idam edilen merhum Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun ismi verildi. Okulun bahçesi de ortadan duvar örülerek ayrıldı. İşadamı Mehmet Ali Yılmaz'ın olayı duyduktan sonra rahatsız olduğu, kendi yaptırdığı okula başka bir isim verilmesinin yanlış olduğunu belirttiği ifade edildi.

Milli Eğitim, Mehmet Ali Yılmaz'ın adını okuldan sildi - Resim: 1

Sıtkı Can adlı öğrenci, okulun daha önce Mehmet Ali Yılmaz İlköğretim Okulu olduğunu, yeni sistem ile birlikte bahçenin ortasına duvar örülerek binaların ayrıldığını belirtti. Can, ilkokul kısmının Mehmet Ali Yılmaz olarak kaldığını, ortaokul kısmına ise Fatin Rüştü Zorlu adı verildiğini vurguladı.