Abone Ol

Millet Dergisi Akroller başlıklı özel sayısıyla yayında

Medyafaresi.com- CHP’nin diğital yayın organı ‘Millet’ ‘Akroller’ başlıklı özel sayısında, “Aktroll olarak anılan ekipte yer alanlara, değişik tutarlarda “kayıtdışı” ödemeler yapılıyor. Bu ödemeler genelde AKP’li belediyerden iş alan firmalar üzerinden gerçekleştiriliyor” denildi.

Millet Dergisi Akroller başlıklı özel sayısıyla yayında

Medyafaresi.com- Ankara

CHP’nin diğital yayın organı ‘Millet’ Dergisi’nde, AKP iktidarını eleştiren herkesi hedef gösteren 7 binden fazla hesabın Twitter yönetimi tarafından kapatıldığı belirtildi. Teknik işaretlerin, AKP'nin gençlik kollarıyla bağlantılı merkezi bir ağın, ele geçirilmiş birçok hesapla ilişkili olduğunu gösterdiği ifade edilerek, “Aktroll olarak anılan ekipte yer alanlara, değişik tutarlarda “kayıtdışı” ödemeler yapılıyor.

Bu ödemeler genelde AKP’li belediyerden iş alan firmalar üzerinden gerçekleştiriliyor. Başarılı olan aktroller ise bazı ihalelerle ödüllendiriliyor. Kamu banka ve kurumlarından, reklam tanıtım işi alan aktroller bulunuyor” denildi.

Millet Dergisi’nde habere ilişkin açıklama şöyle:

AKP iktidarını eleştiren herkesi hedef gösteren 7 binden fazla hesap Twitter yönetimi tarafından kapatıldı. Teknik işaretler, AKP'nin gençlik kollarıyla bağlantılı merkezi bir ağın, ele geçirilmiş birçok hesapla ilişkili olduğunu gösteriyor.

Stanford Üniversitesi’ne bağlı Stanford İnternet Gözlemevi’nin (SIO) Türkiye’deki hesaplara ilişkin yayımladığı raporda, muhalif hesapları çalmak ve bu hesaplarla kripto ticari aktiviteler gerçekleştirmek gibi pek çok suç içeren fiilin "Aktroller" tarafından gerçekleştirildiği ileri sürülüyor. Bu suçlara aynı zamanda tehdit ve hakaret gibi pek çok ayrı suç da eşlik ediyor...

Aktrollerle ilgili bugüne kadar, iktidar partisi içersinden dahi çok sayıda “ihbar” gerçekleştirildi. Bu ihbarlarda, aktroll olarak görev alan AKP yandaşlarının kimlik bilgileri de bulunuyor. Yani devletin elinde, "aktroll" olarak görev alan kişilerin listeleri ve kullandıkları bilgilerin tamamı bulunuyor.

Bu bilgiler sayesinde, haklarında hiçbir işlem yapılmayan bu toplulukla ilgili olarak gelecekte gerçek bir soruşturma açılması halinde, aktrollerin tamamının deşifre edilmesi söz konusu olacak.