Abone Ol

Milano kırmızı bölge ilan edildi, İtalya üçe bölündü: İşte kırmızı, turuncu ve sarı bölgeler

Medyafaresi.com İtalya Temsilcisi Nilüfer Şensöz Roma'dan bildiriyor: Milano'nun da bulunduğu Lombardiya bölgesi kırmızı bölgede yer aldı.

Milano kırmızı bölge ilan edildi, İtalya üçe bölündü

Nilüfer Şensöz  / Roma  / Medyafaresi.com

İtalya Başbakanı Guiseppe Conte, İtalya'da koronavirüs vakalarındaki ürküten tırmanış nedeniyle yeni önlemler açıkladı. Başbakan Conte, Cuma gününden  itibaren uygulanacak yeni kısıtlamaları duyurdu. Buna göre İtalya üç bölgeye bölündü.

Kırmızı Bölge; Lombardiya, Piemonte, Calabria ve Val D'Aosta

Turuncu; Puglia, Sicilya

Sarı; Abruzzo,Basilicata,Campania,Emilia Romagna,Lazio, Veneto, Liguria, Toscana, Molise, Marche, Sardegna e Friuli Venezia Giulia.

Milano kırmızı bölge ilan edildi, İtalya üçe bölündü: İşte kırmızı, turuncu ve sarı bölgeler - Resim: 1

KIRMIZI BÖLGEDEKİ YASAKLAR:

Milano'nun da yer aldığı kırmızı bölgede iş ve acil durumlar dışında sokağa çıkmak yasak. Ancak anaokulları ve ilkokullar açık.  Gıda malzemesi satan dükkanlar, eczanaler. gazete ve tütün ürünleri satan yerler açık kalacak. Barlar ve restoranlar kapanmak zorunda kalırken kuaförler kapatılmıyor. Paket yemek servisi mümkün. Spora sadece dışarıda ve bireysel olarak izin veriliyor. Mesafeleri koruyarak ve maske kullanarak kişinin evinin çevresinde motor aktiviteye izin veriliyor.

TURUNCU BÖLGE

Restoranlar kapalı olacak ama dükkanlar açık.

SARI BÖLGE

Daha yumuşak kısıtlayıcı önlemler var. Ancak Campania'daki okullar, Bölge, üst düzey ortaöğretim okulları dışında yüz yüze öğretimi sağlayan "sarı" alanlar listesine dahil edilmiş olsa bile kapalı kalacak.

Kırmızı bölgede acil sağlık durumları, gıda ihtiyacını karşılamak ve iş dışında dışarı çıkmak yasaklanırken, İtalya genelinde gece 22.00'den sabah 05.00'e kadar sokağa çıkılamayacak. Cuma gününden itibaren başlayacak yasaklar 3 Aralık'a kadar sürecek.

Medyafaresi.com