Abone Ol

Diyanet İmamlarının Yılmaz Özdil’e Hakaretleri Fikir Özgürlüğü Sayıldı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Mil-Diyanet Sen başkan ve yardımcılarının SÖZCÜ yazarı Yılmaz Özdil için kullandıkları; “çukurlaşan gazeteci müsveddesi”, “ağzı lağım kokan” gibi ifadeleri ‘hakaret’ olarak kabul etmedi.

Diyanet İmamlarının Yılmaz Özdil’e Hakaretleri Fikir Özgürlüğü Sayıldı

Sözcü'den Ümit Türk'in haberine göre, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, “Sosyal medya gençlere kul olduğunu unutturuyor” ifadesini köşesinde tartışan SÖZCÜ yazarı Yılmaz Özdil, uzun adı Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası olan Mil-Diyanet Sen Başkanı Celaleddin Gül ve yardımcılarının organize bir şekilde hakaretlerine maruz kalmıştı.

HAKARET ETTİLER

Sendikanın Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tahiroğlu, Yeni Akit’te yer alan açıklamasında Özdil için “çukurlaşan gazeteci müsveddesi”, “ağzı lağım kokan”, “çukur kişilik” gibi hakaret ifadeleri kullanırken, daha önce ilahiyatçı Ebubekir Sifil'in dile getirdiği, ‘cesetleri camilerimize alınmasın' söylemini de tekrar etmişti.

SOSYAL LİNÇ ÇAĞRISI

Mil-Diyanet Sen Başkanı Celaleddin Gül ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “140 bin Diyanet personeline çağrıda bulunuyorum; Gelin hep beraber sosyal medyada paylaşımlarımızla bu hadsiz adamı tükürüğe boğalım” diyerek linç çağrısında bulunmuştu. Özdil, kendisine hakaret eden diyanet üyelerini savcılığa şikayet etti. Yılmaz Özdil, “Açık söylüyorum, Allah’a bir can borcumuz var, ölümle tehdit ederek korkutamazsınız, kalemimi gerekirse kendim kırarım, gene kimsenin emrine vermem” dedi.

‘AĞIR ELEŞTİRİ, KABA SÖZ’   

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Ebubekir Sifil de olduğu gibi bu ifadeleri ‘ağır eleştiri' ve ‘kaba söz' olarak değerlendirerek Mil-Diyanet Sen başkan ve yönetim kurulu üyeleri hakkında dava açılmasına ‘gerek yok' dedi ve soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

ÖZDİL’İN HAPSİ İSTENMİŞ, SİFİL’E TAKİPSİZLİK VERİLMİŞTİ

Öte yandan Yılmaz Özdil'in kendisine karşı yapılan bu hakaretlere karşı açıklamaları için ise hapis cezası istenmişti. Özdil hakkında, kendisi için ‘öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın' diyen Yalova Üniversitesi öğretim görevlisi Ebubekir Sifil’e yönelik yazdığı ‘Yobazın Tehdidi’ başlıklı yazısında, ‘alenen hakaret’ ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Sifil’in tehditkar sözleri ise fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilmiş ve takipsizlik kararı verilmişti.