Abone Ol

Miğfer askerin hayatını kurtardı!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK'lı teröristlere yönelik operasyon sürüyor. Bölgeden gelen çarpıcı fotoğraflar arasında bayrak nöbeti tutan bir askerin kaskındaki kurşun izi dikkat çekti.

Miğfer askerin hayatını kurtardı!

MARDİN'in Derik İlçesi'nde PKK hendek ve barikatlarını imha etmek için 27 Kasım'da başlatılan sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar sürüyor. Çatışmalar nedeniyle hayalet kasabaya dönen Derik'te bugüne kadar aralarında Uzman Çavuş Sezer Aydemir'i şehit eden PKK'nm keskin nişancısının da bulunduğu 15 teröristin öldürüldüğü, 30 barikattan 8'inin imha edildiği belirtildi. 20 bin nüfuslu ilçede 5 bin kişi evini terk etti. Çocukları ve torunlarıyla ilçeden ayrılan Meliha Ekinci, "Kapı ve duvarlara silah mermileri isabet etti. Kızıltepe'deki akrabalarımızın yanma yerleşeceğiz" dedi.
Askerlerin kumanyasını paylaştığı Celal Çavuş (65) isimli vatandaş ise mahallede kimsenin kalmadığını söyledi. Çavuş, eşi ve çocuklarının korkudan Derik'ten ayrıldığını, kendisinin ise hayvanlarını bırakamadığmı belirtti.

Miğfer askerin hayatını kurtardı! - Resim: 1

ÇELİK MİĞFER KURTARDI

Öte yandan örgüt mensuplarının karargâh olarak kullandığı Namık Kemal İlköğretim Okulu, Jandarma özel Harekât timlerinin denetimine geçti. Okul önünde bayrak nöbeti tutan askerin miğferindeki kurşun izi ise dikkat çekti. İsmini vermeyen asker, "Arkadaşımla birlikte nöbet tutuyorduk. PKK tarafından ateş altına alındık. Arkadaşım şehit oldu. Ben ise çelik miğfer sayesinde kurtuldum.
Kurşun hâlâ miğferin içinde" dedi.

NUSAYBİN'DE 4'ÜNCÜ GÜN

Mardin'in Nusaybin İlçe Kaymakamlığı tarafından 4 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı 4'üncü güne ulaştı. Yasağın uygulanmadığı diğer mahallelerde esnaf protesto amaçlı 3 gündür kepenk açmadı.
Kentte, eczane ve fırınlar dışında tüm işyerleri kapalı. Polis zırhlı araçları sık sık devriye geziyor

HABERTÜRK