Abone Ol

Michael Jackson'u, ’’Ölüm Kokteyli’’ mi öldürdü?

Jackson'un ölümü üzerine spekülasyonlar devam ederken ortaya şok bir iddia atıldı.

Michael Jackson'u, ’’Ölüm Kokteyli’’ mi...

Pop’un Kralı Michael Jackson’ın yeniden forma girebilmek için günde 8 ilaç aldığı, kalbinin durmasına sebep olan morfin enjeksiyonunu da özel doktorunun yaptığı ortaya çıktı. Olayın ardından ortadan kaybolan doktor, ölüme sebebiyet verme suçlamasıyla 7 saat sonra yakalanarak polis tarafından gözaltına alındı.
Michael Jackson’un 50 yaşında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesinin ardından tüm oklar Jackson’un özel doktoruna işaret ediyor. Doktorun morfin bağımlısı olan Jackson’a her gün ağrı kesici Demerol enjekte ettiği, bunun yanısıra günde 8 farklı hap almasına izin verdiği ortaya çıktı. Uzmanlar bu ilaçların karıştırılmasının “ölüm kokteyli” etkisi yaratmış olabileceğini belirtiyor. Los Angeles polisi bu bilgiler ışığında, ünlü yıldızın kalp krizi geçirirken yanında olan ve ilk müdahaleyi yapan doktoru Conrad Murrey’i ölüme sebebiyet vermekten sorgulamak üzere gözaltına aldı. Jackson’un hastaneye kaldırılmasından sonra ortadan kaybolarak 7 saat boyunca saklanan Murrey’in Jackson’un evinin önünde park halinde olan arabasına da ilaç kalıntıları için inceleme yapılmak üzere el kondu.

ıÜü12 yıl sonra ilk kez turneye çıkmaya hazırlanan Jackson, eski formuna kavuşmak için çok sıkı bir egzersiz programı izliyor ve bunun vücudunda yarattığı tahribatı dindirmek için doktorunun yazdığı ilaçları kullanıyordu. Bu ilaçlar arasında başka ilaçlarla kullanıldığında nefes alma zorluğu, kalp krizi ve ölüme kadar götürebilen morfin Demerol de dahil olmak üzere iki güçlü ağrı kesici bulunuyordu.

ıÜüMurrey, şarkıcının ısrarları sonucunda İngiltere’de vereceği 50 konserlik turneli düzenleyen organizasyon şirketi tarafından Jackson’un özel doktoru olarak tutulmuştu. Şirketin CEO’su Randy Phillips, “Ona neden özel doktora ihtiyacın var diye sordum. Bana ‘Ben bir makineyim ve makinenin yağını eksik etmemeliyiz’ diye cevap verdi” dedi.

Pop yıldızına yapılan otopsi dün tamamlandı. İlaçların etkisini anlamak için uygulanan toksikoloji testinin sonuçlarının alınması ise 4-6 hafta sürecek. Los Angeles Adli Tıp Kurumu sözcüsü Craig Harvey, düzenlediği basın toplantısında, üç saat süren otopside Jackson’ın bedeninde görünen bir yara ya da zedelenmeye ilişkin belirti veya ölümüyle bağlantılı cinayeti düşündürecek bir işaret olmadığını söyledi. Ölümüyle ilgili ilk haberlerde hastaneye ulaştırıldığında kalbinin tamamen durduğu bildirilen ünlü yıldızın kardeşi Jermaine Jackson, Jackson’ın evinde rahatsızlandığını ve özel doktorunun bütün çabalarına rağmen kalbini çalıştıramadığını kaydetmişti.

İŞTE KULLANDIĞI İLAÇLAR

Morfin: Demerol

Ağrı kesici: Dilaudid

Ağrı kesici: Vicodin

Kas gevşetici: Soma

Sakinleştirici: Xanax

Yatıştırıcı: Paxil

Anti-depresan: Zoloft

Mide ilacı: Prilosec

1 günde 11 yıllık hatıra eşya satıldı

Michael Jackson ürünleri ve albümleri ölümünün ardından adeta patladı. Apple, internet üzerinden en çok satın alınan albüm ve şarkılar içinde ilk 10’un 9’unda Jackson’ın bulunduğunu açıkladı. Sadece Billie Jean şarkısı bir günde 50 bin kez indirildi. Amazon.com, 11 yıl içinde sattığı Jackson ürünlerinin toplamını 1 günde sattığını duyurdu. Açık arttırma sitesi e-bay pop yıldızının eşyalarıyla dolup taştı. Michael Jackson’un eşyaları da düzenlenen müzayedelerde kapış kapış gitmeye başladı. Time ve Newsweek dergileri, pazartesi günü Jackson için özel sayı hazırlayacaklarını duyurdu.


(Vatan)