Abone Ol

MHP'den Mustafa Baki Ersoy Açıklaması: Disiplin İşlemleri Başlatılmıştır

MHP yönetimi, katıldığı bir televizyon programında zamları eleştiren Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'u, "parti politikalarına aykırı açıklamalar yaptığı" gerekçesiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk etti.

MHP'den Mustafa Baki Ersoy Açıklaması: Disiplin İşlemleri Başlatılmıştır

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Ersoy'un disipline sevkiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Basına yapmış olduğu parti politikalarımıza aykırı açıklamalarından dolayı, parti tüzüğümüzün disipline dair hükümlerini uygulamak üzere tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmiştir" dedi.

Ersoy, "tedbirli" olarak disipline sevk edildiği için, hakkındaki karar kesinleşene kadar parti faaliyetlerine katılamayacak.

Zamları eleştirdi

Mustafa Baki Ersoy, Kayseri'de katıldığı bir televizyon programında, hayat pahalılığından yakınarak, zamların milletin belini büktüğünü ve görmezden gelinemeyeceğini ifade etmişti:

"Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şey yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor."