Abone Ol

MHP'de kritik eşik aşıldı, imzalar toplandı

MHP'de genel başkanlığa aday olan Koray Aydın, Sinan Oğan ve Meral Akşener yeterli imzayı topladı, imzalar teslim edildikten Bahçeli'nin kongre çağrısı beklenecek.

MHP'de kritik eşik aşıldı, imzalar toplandı

MHP'de muhalifler "ortak harekât planı" hazırladı. Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener, ayrı ayrı topladıkları imzaları yeni yıla kadar genel merkeze verecek ve ocak ayında kongrenin toplanmasını isteyecek. Muhaliflerin 300 imzayı buldukları belirtiliyor.

20 ARALIK'I BEKLEMEYECEKLER

Bir süre daha imza toplayacak olan muhalifler, önceden kararlaştırdıkları gibi 20 Aralık yerine daha ileri bir tarihte imzaları genel merkeze teslim edecek.

GÖZLER BAHÇELİ'DE OLACAK

Muhalifler, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli ve genel merkezin, kongrenin toplanmaması yönünde tavır almasını yüksek olasılık olarak değerlendiriyor ve imzalar genel merkeze verildikten sonra da kongre çağrısı yapılmasını beklemiyor.

ÇAĞRI YAPILMAZSA MAHKEMEYE BAŞVURACAKLAR

Muhalifler, ocak ayı içinde 15 günde kongre çağrısı yapılmazsa mahkemeye başvuruda bulunacak. Başvuruda, genel merkezin görevini yerine getirmediği tezine dayalı olarak üst kurul delegelerinden oluşacak 5 kişilik bir "kayyum" listesi mahkemeye sunulacak.

Mahkemeden, partinin başına bu kişilerin atanması ve kongrenin toplanması talebinde bulunulacak.

(Kaynak: Habertürk)