Abone Ol

Meteoroloji’den şok uyarı! Daha kuvvetli kar yağışı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli kar yağışlarının beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji’den şok uyarı! Daha kuvvetli kar yağışı geliyor

Meteoroloji’den yapılan açıklamada kuzey ve doğu bölgelerde görülecek kar yağışlarının yüksek kesimlerde kuvvetli olmasının beklendiği belirtilerek meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

Meteoroloji’den yapılan açıklama şöyle:

"Yarın ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde görülecek kar yağışlarının, Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ile Kastamonu ve Karabük’ün kuzeyi), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Sakarya, Bitlis, Muş, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Hakkari, Şırnak ve Ağrı ile Batman ve Siirt’in yükseklerinde kuvvetli (10-20 cm ) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

2 BÖLGE İÇİN ’KUVVETLİ FIRTINA’ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ayrıca yurdun Orta Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde kuvvetli fırtına beklendiğini duyurdu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada Orta Karadeniz’de rüzgarın salı günü sabah saatlerinden sonra fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca rüzgarın Doğu Akdeniz’de yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi. Meteoroloji’den yapılan açıklama şöyle:

"Orta Karadeniz’de rüzgarın salı günü sabah saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Batı Akdeniz’de bugün akşam saatlerinden sonra, yarın sabah saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz’de rüzgarın; batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 ( 90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın salı akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor."

İSTANBUL BOĞAZI GEMİ GEÇİŞLERİNE KAPATILDI

Öte yandan İstanbul Boğazı, olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Boğazı'nda yoğun tipi yağışının etkili olduğu belirtildi. Bu nedenle görüş mesafesinin düştüğü aktarılan açıklamada, "Gemi geçişleri saat 15.05 de çift yönlü olarak askıya alınmıştır" denildi.

DHA