Abone Ol

Meteoroloji Uyardı! Çok Kuvvetli Geliyor

Meteoroloji'den alınan son tahminlere göre; İstanbul olmak üzere, Tekirdağ, Kocaeli, Balıkesir çevreleri ile İç Anadolu'nun orta ve doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri yağmurlu olacak.

Meteoroloji Uyardı! Çok Kuvvetli Geliyor

Yağışlar Akdeniz ile Diyarbakır, Mardin ve Siirt çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış olması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları Marmara, Akdeniz ile iç kesimlerde 4 ila 8 derece düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: "Ülkemizin genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Akdeniz olmak üzere, İç Anadolu (Ankara'nın kuzeyi, Çankırı ve Eskişehir hariç), Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kırklareli'nin kuzey kesimleri, İstanbul’un kuzey ilçeleri, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale’nin doğu, Balıkesir’in kuzey kesimleri, İzmir, Muğla, Denizli, Düzce ve Mardin çevreleri sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış, Sivas, Tunceli, Erzincan ve Bingöl’un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların, Adana’nın güneyi, Hatay çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Antalya'nın doğusunda yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı

Batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışlar; Adana'nın güneyi ve Hatay çevreleri ile akşam saatlerindenden itibaren Antalya'nın doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."