Abone Ol

Yavuz Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, cumartesi günü yaşamını yitiren oğlu Yavuz Yılmaz'ın cenazesini Gayrettepe'deki özel hastaneden aldı. Mesut Yılmaz, oğlunun cenazesini omuz vererek cenaze aracına taşıdı.

Yavuz Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı

Mesut Yılmaz, saat 10.45 sularında hastaneye geldi. Yılmaz'ı hastanede karşılayanlar arasında Abdurrahim Albayrak ve Mustafa Sarıgül de yer aldı.

Yavuz Yılmaz'ın tabutunun konulduğu cenaze aracı daha sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'ne hareket etti.

BERNA YILMAZ KÜÇÜK OĞLUNA SARILIP GÖZYAŞI DÖKTÜ

Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz'ın camide küçük oğlu Hasan Yılmaz'a sarılıp gözyaşları döktüğü görüldü.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile Tansu Çiller de katıldı.

Cenaze töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da tabuta omuz verdi. Cenaze toprağa verilmek üzere Kanlıca Mezarlığı'na götürüldü.

OĞLUNUN TABUTUNU OMUZLADI

Cenazeyi hastaneye almaya gelen Mesut Yılmaz cezane aracına binerek camiye geldi. Mesut Yılmaz da tabuta omuz verdi. Berna Yılmaz  da oğlunun tabutuna dokundu, cami avlusuna kadar arkasından yürüdü. Yavuz Yılmaz'ın cenazesi cami avlusuna götürüldü.

Bu arada cenaze töreninin düzenleneceği cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Cami önünde bulunan Mahir İz Caddesi'nin bir bölümü demir bariyerlerle araç trafiğine kapatıldı. Yolun kullanmak isteyenler polis tarafından aranarak caddeye alındı.

YAVUZ YILMAZ'IN CENAZESİ KANLICA MEZARLIĞI'NA GETİRİLDİ

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Buradaki törenin ardından Yavuz Yılmaz'ın cenazesi Kanlıca Mezarlığı'na getirildi.

DHA