Abone Ol

Ölüm haberi Mesut Yılmaz ve eşine böyle verildi!

Albayrak, bu sabah vefat eden Mehmet Yavuz Yılmaz'ın cenazesinin getirildiği Adli Tıp Kurumunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu

Ölüm haberi Mesut Yılmaz ve eşine böyle verildi!

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, büyük oğlu Yavuz Yılmaz’ın Beykoz'daki evinde ölü bulunmasının ardından ABD’den İstanbul’a döndü.

Saat 20.00 sıralarında eşi Berna yılmaz ile birlikte ABD'nin Los Angeles kentinden İstanbul'a gelen Mesut Yılmaz havalimanından hastaneye hareket etti.

Türk Hava Yolları’nın Los Angeles’tan kalkan tarifeli uçağıyla saat 19.30’da Atatürk Havalimanı’na gelen Mesut Yılmaz ve eşini yakınları karşıladı. Mesut Yılmaz daha sonra havalimanından beraberindeki konvoyla havalimanından ayrıldı.

İşadamı Abdurrahim Albayrak, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ve eşinin oğullarının vefatından haberleri olmadığını belirterek, "Sabah bu olay olduğunda uçaktaydılar. Şu anda haberleri yok." dedi.

MESUT VE BERNA YILMAZ'IN BULUNDUĞU LOS ANGELES UÇAĞI İSTANBUL'A İNİŞ YAPTI

Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre, Mesut ve Berna Yılmaz'ın bulunduğu Los Angeles uçağı İstanbul'a iniş yaptı. Yılmazlar'ın Yavuz Yılmaz'ın ölümünden haberdar olmaması için THY’nin Los Angeles İstanbul seferini yapan TK10 uçuş numaralı Boeing 777 tipi uçağın internet hizmetinin kapatıldığı öğrenildi.

AA'nın haberine göre, Albayrak, bu sabah vefat eden Mehmet Yavuz Yılmaz'ın cenazesinin getirildiği Adli Tıp Kurumu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yılmaz'ın vefatı sebebiyle üzüntü ve acılarının büyük olduğunu ifade eden Albayrak, şunları kaydetti:

"Ne Mesut Bey'in ne de Berna Hanım'ın olaydan haberi yok. Çünkü Amerika'ya bir tedavi için gitmişlerdi ve normal gelişleri bu akşamdı. Sabah bu olay olduğunda uçaktaydılar. Şu anda haberleri yok. Biz de birazdan çıkıp uçaktan beyefendiyi alacağız.

Uçakta internet de kapatıldı, kimse bilgi vermesin diye onlara. 19.00-19.30 gibi uçak inecek. Nasıl söyleyeceğiz, nasıl yapacağız Allah bilir. Ne söylenir bilemiyorum, acımız çok büyük. Cenazenin günü, camisi de belli değil şu anda. Bu konuda Mesut Bey ve aile bir şey söylemedikten sonra bir şey söylememiz yersiz olur."

"NASIL OLDUĞUNU BİLMİYORUZ"

Albayrak, gazetecilerin "Gelen bilgiler intihar olduğu yönünde. Siz kendisini tanıyordunuz, bir sorunu var mıydı?" sorusuna "Anlık bir şey, nasıl olduğunu bilemiyoruz.

Bir Allah şahit başka kimse yok. Böyle bir ölümü Allah kimsenin başına vermesin. Sabah sayın savcı geldi. Savcı ile Beykoz Devlet Hastanesi'ne gittik, oradan Adli Tıp'a geldik. Buradan da cenazenin yıkanması için Zincirlikuyu'ya gideceğiz." şeklinde cevap verdi.

Albayrak'ın açıklamasının ardından Yılmaz'ın naaşı cenaze işlemleri için Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Zincirlikuyu Mezarlığına götürüldü.