Abone Ol

Avukatın bu pozu sosyal paylaşım sitesini karıştırdı

İzmir Barosu avukatlarından Orhan Önal, geçtiğimiz günlerde spor salonunda çektiği bir fotoğrafı, hakim, savcı ve avukatların bulunduğu 40 bin üyeli bir sosyal medya grubunda paylaşt

Avukatın bu pozu sosyal paylaşım sitesini karıştırdı

İstanbul Barosu’na kayıtlı grup üyesi 5 avukat, meslektaşları Önal’ın paylaştığı fotoğrafı ve altına yapılan yorumları ‘meslek etiğiyle bağdaşmadığı’ gerekçesiyle İzmir Barosu’na şikâyet etti. Şikâyetçi avukatlardan Nazlı Sezer, “Şikâyetimiz meslektaşın spor faaliyetleri ve fotoğrafları ile ilgili yapılmadı. Meslektaş sosyal hayatında dilediği gibi poz vermek hakkına elbette ki sahip. Ancak ilgili meslektaş kendi sayfa ve sitelerinde bu paylaşımları yapmıyor. Bu paylaşımları 40 bini aşkın kişinin takip ettiği, ‘Hakim, savcı, hukukçu’ ismi ile kurulmuş ve yayınlanan, içerisinde mesleki konuların tartışıldığı, çok sayıda hukuk öğrencisinin, avukatın, hakim ve savcının üye olduğu, platformlarda fotoğrafların üzerine ‘beraat aldım’, ‘bu dava da bitti’ gibi iletiler yazarak paylaşıyor.Paylaşımların altında; ‘Donunu ne zaman indireceksin?’, ‘Bir sonraki beraatten sonra’ gibi yorumlar, küfürlü mesajlar yer almaktadır” dedi.

‘Şikâyet saçma’

Şikayet edildiğini baronun ön savunma istemesi üzerine öğrenen Orhan Önal ise “Ben müstehcen bir gaye ve amaç içerisinde değilim ki meslek etiğine aykırı davranmış olayım. Şikâyetin kendisi çok saçma” diye konuştu.