Abone Ol

Merkür neden önemli? Merkür hayatımızı nasıl etkiliyor?

Medyafaresi.com yazarı Dilara Bayrak Merkür'ün insanlar üzerindeki etkilerine dair ilginç ipuçları veriyor.

Merkür neden önemli? Merkür hayatımızı nasıl etkiliyor?

İşte Dilara Bayrak'ın yazısı:

Merkür neden önemli? Merkür hayatımızı nasıl etkiliyor? - Resim: 1Merkür retrosu, Merkür retrosu... Peki kimdir bu Merkür? Bize hayatımızın hangi alanlarında dokunur?

Merkür retrosuna bir kac hafta kalmışken, retro (geri hareketi) hakkında bilgiler vermeden önce Merkürle ilgili biraz bilgi sahibi olalım istedim.

Merkür Güneş sisteminin güneşe yakınlığı bakımından 1.gezegenidir. Aynı zamanda en küçük gezegen olan Merkür'ün güneşe uzaklığı ortalama 57.800.000 kilometredir. Güneş etrafinda dönüş süresi 88 gündür. Her burçta yaklaşık olarak 15 gün kalir. Yılda ortalama 3/4 kez 3 haftalık dönemlerde retro(geri) hareketi gercekleştirir.

Merkür güneşe çok yakın ve daima onun aynı tarafını gördüğü için canlıların yaşamasına olanak vermeyecek kadar sıcak bir gezegendir. Gündüzleri güneşe bakan tarafının sıcaklığı ortalama 340 derece gece ise ortalama olarak -170 ler civarı olduğu tespit edilmiştir. Roma mitolojisine göre haberleşme ve ticaret tanrısı olan Merkür ismini Roma döneminde almıştır.

Aklı, zekayi, kültür merakını, yazma yeteneğini, kardeşlerle ilişkileri, eğitim hayatini, kısa yolculukları, halkla ilişkiler reklamcilik ve satis alanlarını, ticareti temsil eder.

Bu gezegenin Doğum hatitasindaki olumlu konumu is hayati için oldukça değerlidir. Çünkü bahsettiğim gibi Merkür ticareti, satisi ve satın alma alanlarını da temsil eder. Doğum anındaki konumu ve olumlu transit etkisi sırasında ticari anlamda güzel kazanç ve başarılara imza atmamıza sebep olurken, olumsuz konumda ve transit etkilerinde hileye başvuran ya da dolandırılan bir kimliğe, ani para ve anlaşma kayıplarına neden olabilir.

Kazandırdığı etkiler ve özellikleri bakımından örneğin haritasında Merkürü Ikizler burcunda olan biri arkadaş canlısı, yeni bilgiler öğrenmek ve bunları başkalarına aktarmak icin yanıp tutuşan bir kimliktir. Onlar sıkılmamak icin çeşitliliğe, fazlaca zekaya ve yeni bilgilere ihtiyaç duyarlar.

Doğum haritanızda Merkürün bulunduğu ev ise; en fazla hangi konularda kafa yorduğunuzu, düşüncelerinizin yoğunlastığı alanları gösterir. Güçlü bir merkür kisiyi iyi bir stratejist yapar.

Örneğin merkuru 8. evde olan biri zekidir, insanların zayıf noktalarını kolayca sezebilme yetenegine sahiptir. Alaycı, sivri dilli, iğneleyici konuşur. Başkalarının  kazançlarından, mahkeme ve miras konularindan kazanç sağlayabilir.

Spiritüalizm iletisimsel yetenekler, hayatin daha ciddi ve bilinmeyen yanlari, derin düşünceler, yaşam ve ölümün ötesini anlayarak, sorgulayarak aklin büyümesine ve gelişmesine yardimci olur. Is dünyası ve diğer ticari finansal islere elverislilik ve yetenek verebilir.

Dilara Bayrak'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın..