Abone Ol

Merkez Bankası'nda Hafize Gaye Erkan'a yönelik kumpasın belgesi ortaya çıktı: Annesi paylaştı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası tarafından işten çıkartıldığını iddia eden Büşra Bozkurt'un CİMER şikâyetiyle gündeme gelen Erol Erkan, bir çalışan tarafından gönderilen Whatsapp mesajlarında hakkında iftira atıldığına yönelik mesajlar paylaşıldı.

Merkez Bankası'nda Hafize Gaye Erkan'a yönelik kumpasın belgesi ortaya çıktı: Annesi paylaştı

Mesajlarda, Gaye Erkan'ın annesinin çalışana "Bu tokat olayının yalan olduğunu bize gelip anlatmakta sana çok teşekkür ediyoruz" dediği, çalışanın da, "Ben kim olursa olsun iftiradan, kul hakkından korkarım" ifadelerini kullandığı görülüyor.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babasının bir çalışanı işten çıkarttığı ve başka bir çalışanı da tokatladığına yönelik iddialar, bir süredir Türkiye'nin gündeminde. 

Büşra Bozkurt isimli bir çalışanın CİMER'e gönderdiği şikayet dilekçesiyle gündeme gelen iddialara, Hafize Gaye Erkan, "Kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokuldu" şeklinde yanıtlamıştı.

İddiaların odağındaki MB Başkanı Erkan'ın babası Erol Erkan ise, hakkındaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Yeni ekonomi ekibinin kurulması ve kızımızın bu güçlü ekibe katılmasıyla ekonomiye güven tazelendi, ancak birileri düğmeye bastı!" ifadelerini kullandı.

Hafize Gaye Erkan ve babası hakkındaki iddialar sürerken, annesi ve bir çalışan arasındaki Whatsapp konuşmalarını da, X'teki hesabından Hafize Gaye Erkan'a iftira atıldığını öne süren Sözcü yazarı Uğur Dündar paylaştı.

Mesajlarda, "Kübra" isimli bir Merkez Bankası çalışanının tokatlama olayının doğru olmadığına yönelik Hafize Gaye Erkan'ın annesine bilgi verdiği görülürken, annesinin de kendisine teşekkür ettiği belirtiliyor. 

İşte o mesajlar...