Abone Ol

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'dan flaş para basma iddiası

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası'nın yılbaşından bu tarafa para bastığını, ancak bu paranın ne şekilde kullanıldığının bilinmediğini belirtti.

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'dan flaş para basma iddiası

Merkez Bankası eski Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında ekonomideki son duruma yönelik değerlendirmelerde bulundu.

İsmail Küçükkaya'nın "Merkez Bankası para basıyor mu?" şeklindeki sorusuna, "Şu anda biz para basıyoruz. Rezerv para 205 milyardan 270 milyara çıktı'' dedi.

MERKEZ BANKASI PARA BASIYOR MU?

Şu anda biz para basıyoruz. Rezerv para 205 milyardan 270 milyara çıktı. İşsizlik Fonu’nun bankaların elindeki kağıtları Merkez Bankası tarafından satın alınıyor. Yani Merkez Banası para basıyor ama bu paranın nereye nasıl gittiği konusunda bir bilgimiz yok. Sayın Maliye Bakanı “Ülkeyi nereye sürükleyeceği belli olmayan söylemler duyuyorum” dedi.

Yani “Para basarak bu işi halledin” deniliyor ya, bunu bakan ülkeyi nereye sürükleyeceği belli olmayan söylemler olarak nitelendiriyor. Aslında sayın bakan, ülkeyi nereye sürükleyeceği belli olmayan söylemlerden de öte geçerek, eylemlere başladı. Fakat açık değil, net değil, şeffaf değil, hesap verebilir değil.