Abone Ol

Merkel Türk vatandaşı olmak ister mi?

Yılların başarılı gazetecisi ve A Haber Ekonomi Müdürü Özlem Doğaner artık yazılarıyla Sabah gazetesi okurlarıyla buluşuyor. Özlem Doğaner ilk yazısında ilginç bir öneriyi tartışmaya açtı.

Merkel Türk vatandaşı olmak ister mi?

İŞTE ÖZLEM DOĞANER'İN YAZISI...

En güzel düşleri kurduğumuz zamanlardır çocukluğumuz…

Kimi bir çift yeni ayakkabı rüyası görür, kimi keşfedeceği yeni şehirlere gitme hayalindedir. Güzel kıyafetlerini giyip bambaşka şehirlerde yaşıtı ama kendisinden çok farklı kültürden arkadaşlar edinmek ise dünyada çok az çocuğa nasip olur.

O yüzden 23 Nisan bir çocuk bayramı olduğu kadar bu ülkenin en önemli tanıtımıdır. Belki de hayatlarında ilk kez yurtdışına çıkan bu çocuklar, ömürleri boyunca Türkiye’yi neşeyle, oyunla, kardeşlikle ve sevgiyle anacaklar. Kimbilir belki bir gün Almanya’da başbakan ya da Fransa’da cumhurbaşkanı olacaklar. Ve Türkiye sevgileri o zaman çok daha anlamlı olacak.

İşte bu anlamlı günde Türkiye’deki kardeşliği anlamaya gelecek Almanya Başbakanı Angela Merkel… Seyahatinin amacını “çok sayıda sığınmacının bulunduğu Türkiye-Suriye sınırındaki Gaziantep’te durumu görmek” olarak açıklıyor.

Türkiye 3 milyon Suriyeli’ye açtığı evinde 10 milyar dolara yakın harcama yaptı. Yani 2011 yılından bu yana Suriyeli mülteci çocukların da, nüfus cüzdanında doğum yeri Türkiye yazan 152 bin çocuğun da yurdu artık burası…

Avrupa ise çocuk cesetleri kıyılarına vurup da sınırlarına dayanan mülteciler rahatlarını bozunca silkindi. Sızlayan vicdanları için değil, “vicdanım var” demek için AB'nin gönlünden kopan 3 milyar Euro’nun ilk uygulamalarını görmek için geliyor Merkel…

6 ayda 6’ncı kez “Türkiye’yi takdir etmek” için Türkiye’de olacak. Yıllardır Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğine karşı çıkıp “imtiyazlı ortaklık” önerisinde bulunan Merkel’in Türkiye’yi anlama gayretine Türk gayrimenkul sektörü de destek verebilir.

Bu dünyanın çocuklarına sahip çıkma konusundaki gayretine teşekkür etmek için Merkel’e İstanbul’da güzel bir ev hediye etmek çok anlamlı olur.

Forbes Dergisi’nin 5 yıldır üst üste dünyanın en güçlü kadını seçtiği Merkel’in komşusu olmayı kim istemez ki?

Hem Alman vatandaşlarına “gitmeyin” derken kendisinin sık sık ziyaret ettiği İstanbul’un turizmi için önemli bir fırsat olur. Hem de yabancıya konut satışı konusunda yurtdışında tanıtım desteği isteyen Türk emlak sektöründeki markalar için bulunmaz bir tanıtım…

Bir insanı çocuklar gibi sevindirebilecek önemli alışverişlerden biridir ev sahibi olmak… 23 Nisan’ı Merkel için unutulmaz bir bayrama çevirmek de bizim elimizde…

Kimbilir belki bir gün Merkel, “Evim var, TC vatandaşı olmak istiyorum” der.

ÖZLEM DOĞANER / SABAH