Abone Ol

Meriç: Erdoğan çağımızın Selahaddin Eyyübi'si!

Dün sahiplerini bulan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’ne Cemil Meriç'in kızı Ümit Meriç'in Selahaddin Eyyübi çıkışı damga vurdu. Meriç, konuşması sırasında Recep Tayyip Erdoğan'ı Selahaddin Eyyübi'ye benzetti.

Meriç: Erdoğan çağımızın Selahaddin Eyyübi'si!

ERDOĞAN'A SELAHADDİN EYYÜBİ BENZETMESİ
Merhum Cemil Meriç'in kızı Ümit Meriç, babası adına ödül konuşması için çıktığı kürsüde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü dolu sözler sarf etti. Cemil Meriç'in verdiği eserlerin önemine dikkat çeken Ümit Meriç, konuşmasının sonuna doğru duygulandı. Meriç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederken "Çağımızın Selahaddin Eyyübisi'ne en kalbi muhabbetlerimi takdim ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vefa Ödülüne layık görülen Cemil Meriç'in ödülünü kızı Ümit Meriç'e verdi.

Erdoğan, milletlerin, geçmişleriyle bağlarını sürdürmede, tarihi sürekliliği sağlamada, kültür ve sanatın hayati bir rolü bulunduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin gerisindeki en önemli kaygılardan ve kriterlerden birinin de bu durum olduğunu söyledi.       -

"Yerli ve milli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül alacak isimlerden her birine bu gözle baktıklarını ve bu kişilerin eserlerini bu yaklaşımla anlamlı hale getirdiklerini aktararak, "Bu isimlerin hepsinin ortak özelliği, şahsımın her zaman ifade ettiği 'yerli ve milli' diyerek, ısrarla vurgulamaya çalıştığım çizginin kendi alanlarındaki en mümeyyiz temsilcileri olmalarıdır. Kökleri bu toprakların derinlerine uzanan, mazisi bu milletin geçmişine giden, eserleri buram buram kendimiz, özümüz, mayamız kokan bu değerli kültür sanat ve ilim insanlarımızı bir kez daha saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.