Abone Ol

Merdan Yanardağ İYİ Parti’ye çok kızdı: Su içtiğiniz kuyuya tükürdünüz

CHP'nin "yerel seçimlerde ittifak" teklifi İYİ Parti Genel İdare Kurulu tarafından reddedildi. İYİ Parti seçimlere tek başına girme kararı aldı. Bu karar sonrası TELE 1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'ya "Trol Sözcü" dedi.

Merdan Yanardağ İYİ Parti’ye çok kızdı: Su içtiğiniz kuyuya tükürdünüz

Merakla beklenen İYİ Parti'nin ‘ittifak’ kararı sonunda açıklandı. İYİ Parti, yerel seçim için CHP ile işbirliği teklifine oy çokluğuyla ‘hayır’ dedi.

İyi Parti, CHP ile iş birliği yapacak mı? Genel İdare Kurulu kararını verdiPolitika
Söz konusu kararı değerlendiren TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ canlı yayında İYİ Parti'nin intihara sürüklendiğini savundu. Bu kararın Cumhur İttifakı'nın lehine olacağını söyledi.

KÜRŞAD ZORLU'YA "TROL SÖZCÜ" DEDİ

Merdan Yanardağ, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'yu hedef alarak "Trol Sözcü" dedi ve şöyle konuştu:

"Mesela sayın trol sözcü, İYİ Parti'nin hangi kuruluş, ilke ve amaçlarından uzak bir teklifte bulunuldu. Cumhuriyetin korunması laiklik, demokratik hak ve özgürlükler konusunda siz farklı görüşlere mi sahipsiniz? CHP Türkiye'nin birliği ve bütünlüğünü savunmaktan uzak bir parti mi?"

"İYİ PARTİ TEŞHİR EDİLMELİDİR"

"Hem Türkiye'nin cumhuriyetçi ilerici güçlerine yaslanarak siyaset yapacaksınız. Hem de su içtiğiniz kuyuya tüküreceksiniz” diye devam eden Yanardağ, sözlerini şöyle noktaladı:

“Hiç lafı evirip çevirmeye gerek yok. Harbi olun. CHP'yi yenilgiye uğratma stratejisinin bir parçasıdır bu karar. Esas olarak İYİ Parti teşhir edilmelidir. Laik cumhuriyetçi oylara ihanete hazırlanmaktadır."