Abone Ol

Meral Akşener'in kara kutusu: Esma Bekar kimdir?

"Meral Akşener’in eskiden aile dostu olan aynı zaman da milletvekili olan Ümit Dikbayır’la arasının bozulmasının tek sebebi “Esma Bekar” olarak ifade ediliyor..."

Meral Akşener'in kara kutusu: Esma Bekar kimdir?

İYİ Parti’nin” çöküş hikayesinin baş kahramanı “olarak partililer tarafından ifade edilen İktidarın ve ana muhalefetin “özel kalem müdürlerinin” isimleri kamuoyu tarafından çok bilinmiyor.

İYİ Parti’nin önüne geçen, birçok olaya ve iddialara hem kendisinin hem eşinin adının karışması eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in parti kurucuları ve partililere karşı sürekli savunduğu ve her iddiada kol kanat gerip koruduğu, kurduğu partiden vazgeçtiği fakat özel kalem Esma Bekar’dan vazgeçmediği hala Ankara kulislerinde konuşuluyor.

Mansur Yavaş -Meral Akşener arasında transfer... İYİ Parti'den açıklamaDUVAR ÖRÜYORDU

Eski İYİ Parti özel kalemi Esma Bekar’ın partililerin ifadesine göre; kendisini aşıp Akşener’le görüşmenin mümkün olmadığını bu sorunu yalnızca il, ilçe yöneticilerinin değil genel merkez çatısı altında zaman zaman milletvekillerini dahi eski genel başkanla görüştürmediğini dile getirip “zaten parti ve parti tabanınla Akşener’in arasına duvar ören Akşener’i parti içi sorunlardan uzak tutup sorunların büyümesine ve parti içi çatışmaların çıkmasının sebebiyetidir” kendisi diye ifade ediliyor.

AKŞENER İLE BEKAR’IN YOL ARKADAŞLIĞI NEREDE BAŞLADI

Meral Akşener TBMM’de başkan vekili, Esma Bekar meclis bünyesinde İşletme ve Yapım Başkanlığında sekreter…

Esma Bekar’ın o dönemler Meral Akşener’e olan hayranlığı arkadaşlarının yardımıyla Akşener’le tanışmasına vesile oluyor. Esma Bekar’ı meclis içerisinden bazı isimler Akşener’e refere edince Esma Bekar Akşener’in danışmanı oluyor ve 8 yıl boyunca omuz omuza mecliste Akşener’le çalışıyor.

Esma Bekar meclis çalışanı olduğu için iletişimleri tüm parti yetkilileriyle üst düzey, ilişkileri iyi olan biri. Parti yetkililerinden aldığım bilgilere göre; 15 Temmuz hain FETÖ darbesinde TBMM’den ihraç edilecek 41 kişilik listede Esma Bekar da var. O dönem Bekar, TBMM’ye giremiyor aynı zamanda yurtdışı yasağı olduğu için ülkeyi de terk edemiyor. İşte burada tekrar Akşener devreye giriyor. Bu sefer Akşener, Esma Bekar’a referans oluyor, Bekar’ın hapis cezası almasını önlüyor dosya kapanıyor ve yurtdışı yasağı kalkıyor iddialara göre.

Akşener’in 8 yıl boyunca danışmanı olarak çalışan Esma Bekar’ı “ayrı” tutmasının sebebi Esma Bekar’ın sadakati ve Akşener’in tüm gizli görüşmelerinin ve siyasi sır olarak kalması gereken her şeyini bilip asla Akşener’i haksız çıkarmaması… Öyle ki Mecliste sekreter olarak çalıştığı dönemlerden tanıyan biri Esma Bekar’ın bu sadakatini şöyle tanımlıyor:

“Esma ipe gider Meral hanımın tek bir sırrını kimseyle paylaşmaz”…

İşte bu sadakat Esma Bekar’ın İYİ Parti kuruluşuyla hem kariyerinde hem de kazancında büyük değişikliklere neden olacaktı.

Yıl: 2017…

25 Ekim: İYİ Parti kuruldu. Genel Başkan Meral Akşener, MHP ve AKP’ye kırgın olanlara yeni bir umut oldu. Orada toplanan sağ siyasetinin profesyonelleri ve partiyi umut olarak gören yeni siyasi kişiliklerin Esma Bekar’ın özel kalem olmadan partide yer alması bugün “ büyük şanstı” diye yorumlanıyor, neden böyle ifade edildiğini haberin sonuna doğru partililer tarafından alınan bilgilerle aktaracağım.

Meral Akşener’in birkaç danışmanından sonra partide Esma Bekar dönemi başladı. Artık Özel kalemdi Akşener’le yüz yüze görüşecek herkes önce Esma hanımı görecek, Esma hanım görüşülecek konuyu uygun görür ise Genel Başkan Akşener’le görüştürecek.

PARTİ BİNASINDA KADROLAŞMA

İYİ Parti genel merkezde Esma Bekar yavaş yavaş idari işler bölümüne kendi insanlarını koydu. Bu ekibin içerisinde Gençlik kolları başkanlarının kimin olması gerekliliğine hangi korumaların başkanlık katında olup Bekar’ın etrafında olması kararını uygulayan Esma Bekar partinin oy oranı yükseldikçe Akşener’i ulaşılmaz kıldı. Dışarıdaki isimlerden çok ,partiye emek vermiş isimleri ve yöneticileri Akşener’le görüştürmek için artık Bekar’a hediyeler alınması gerekiyor iddiaları Ankara il sınırını aşmıştı. “Genel başkanla görüşemeyenler “görüşebilenlere” sormaya başladı nasıl oluyor da görüşebildin ben il başkanıyım görüşemedim” Özel kalem hanımefendiye “boş” mu gidiyorsun sorusu partilileri harekete geçirdi. Lüks markalardan alınan hediyeler Esma hanımın makam masasının üzerini aşıyor odasının yarısı hediyelerle doluyordu. Öyle ki bazı hediyeleri Esma Bekar’da kendi sekreterlerine hediye ediyordu.

Bu iddialar Genel başkana kadar gitti, fakat Akşener hiçbir önlem almadığı gibi bu konuyu hiç gündeme getirmedi. Esma Bekar parti içerisinde ve genel merkezde kendi kadrosunu oluşturup güç kazanmak için bir yapılanma oluşturdu. Parti içerisindeki bazı isimlerle anlaşmazlık yaşamaya başladı, “Bekar’la ters düşmek artık partide kalma şansın yok demek” diyen eski bir milletvekili, bakın altını çize çize söylüyorum “görevde olduğu sürece istemediği hiç kimseyi bırakın başkanlık katına parti binasından içeriye sokmadı, sokturtmadı varın gücünü siz düşünün” dedi. (Yukarı da belirttiğim gibi Esma hanımın istemediği hiç kimse parti içerisinde, yönetimde veya listelerde yer alamadığı iddia edildi)

ESMA BEKAR OL DERSE OLUR

İYİ Parti’de siyaset yapmak isteyen isimler seçim zamanı Genel Merkeze gidip kamp kurup Akşener’le görüşebilse de “kesin adayımızsın” sözünü Akşener’den bire bir duysa da listelerde yer alamayan insanlar eski Genel Başkanın olur vermesinin bir anlamı olmadığını aslında seçilecek sırada veya belediye başkan adayı olabilmek için “Esma Bekar’la iyi geçinmenin, maddi olanaklarının iyi olması gerektiğini partiyle hiç alakası olmayan kişilerin ilk sıralardan milletvekili adayı yapıldığında anladıklarını ifade ederek, “Meğerse listeleri Esma hanım yapıyormuş o kim olacak derse o kişi oluyormuş”. Biz de Genel başkan Meral Akşener zannediyoruz icazet almaya gidiyoruz. Çok pis kandırıldık” diyerek daha ciddi iddialarda bulunuyor eski bir parti yöneticisi …

İSİM İSİM ANLATAYIM

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Burak Akburak, Esma hanımla genel merkezde iyi iletişim kurarak milletvekili listesinden seçilecek yere yerleştirildi.

Bu durumun nedeni var “buradan yetkililere sesleniyorum araştırılsın, kendi isimleri üzerinden yapmıyorlardır fakat gerçek bir araştırmayla ortaya çıkacaktır”

Burak Akburak’ın parti içerisindeki ani yükselişi, özgüven patlaması yaşamasının sebebi Esma Bekar’dır. Burak Akburak’ta bu siyasi kariyerinin yükselişinin karşılığı olarak Esma hanımın iki kızının eğitim masrafları dahil sponsorudur. Akburak maddi destekte bulunuyor hala Esma hanıma “bu işler böyle al gülüm ver gülüm.. Biz de memleketi kurtaracaklar diye başka partililerle kavga ediyorduk.”
Akburak siyasi yükselmeyi hazmedemedi, daha hala Esma hanımın sözünden çıkmaz.Partililere tepeden bakışı elinde purosu önünde içkisi memlekete faydasız biridir yani parti onu öyle tanır fakat Esma hanım istedi o da milletvekili oldu.

Gelelim ikinci bir isme Gaziantep milletvekili Mehmet Mustafa Gürban... Siyasetçi değil, partide emeği yok kimse tanımaz etmez adam borsa tweetleri atıyor, yahu milletle dalga geçiyor sosyal medyadan. Bu kişiyi aldı Esma Bekar Gaziantep’ten vekil listesine koydu. Büyük bir para trafiğinin döndüğünü tüm partililer biliyor hatta çok yakında bunun kayıtları bile çıkabilir …

Bu söylenenleri tabi ki ne Burak, ne Mustafa bey ne de Esma Bekar kabul etmeyecektir. Tıpkı sizin Esma Bekar’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde özel kalem olacak haberinizin “doğru olup” o zamanın parti basınında bulunan Murat İde’nin yalanladığı gibi … O gün haberinizden sonra Özel Kalem Esma Bekar hanımefendinin öfkesi, siniri Genel Merkez binasını temelinden söküp havaya kaldırıp yeniden yerine oturttu. Parti binası karışmıştı, sinir krizi geçirdi hanımefendi bu konu nasıl sızdı diye… Murat İde mecburen yalanlamak zorunda kaldı. Ama bugün sayın İde artık partide çalışmıyor o gün, o haberin doğrulunu teyit edebilir ben inanıyorum çünkü artık o da susmuyor. Daha birçok isim var anlatsam günlere sığmaz, yazsanız sayfalar yetmez …”

EN KRİTİK İSİMLERLE SİYASİ GÖRÜŞMELER BEKAR’IN EVİNDE GERÇEKLEŞTİ

Önce şunu söyleyeyim bu konuyu da teyit edebileceğine inandığım tek isim Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Önemli ve kritik siyasi görüşmelerin hepsi başından sonuna kadar Meral hanımın masadan kalkmadan önce ve kalktıktan sonraki kritik süreç görüşmeleri özel kalem Esma Bekar’ın evinde gerçekleşti. Liderler görüşmesi bile yapıldı. Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş gibi isimler Bekar’ın evinde Meral Akşener’le görüşmeler gerçekleştirmiştir. Bunun birçok tanığı da vardır. Dürüst dediğimiz kendisi için oy istediğimiz Kılıçdaroğlu gerçeği söyleyecektir. Peki bu özel kalem kim, diğer özel kalemler gibi değil, işi hariç her gizli görüşme, siyasi sırların organizatörlüğü neden? İşte partide bu soruları sormak ne mümkün …

ANKARA, İSTANBUL, İZMİR RİCALARI

Esma Bekar’ın siyasi ilişkilerinin parti ayırmaksızın çok iyi olduğunu ifade eden birçok partiliyle görüşmeler gerçekleştirdim. Parti binasında yakın bir çalışma arkadaşı Bekar’ın Meral hanımın bazı zamanlarda sözcüsü dahi olduğunu iddia ederek “ İmamoğlu’na dünyaları sayan Akşener birçok konuda Esma Bekar’ın “ricacı” olmasını istemiştir. Ekrem İmamoğlu’nda Esma Bekar’ın hatırı vardır, Esma hanım rica eder İmamoğlu kırmazdı. Birçok İyi partili işe alındı. Mesela Ankara Büyükşehir belediyesine yine ricacı olan Esma Bekardır. Bazen kendi insanlarını işe aldırmak, bazen Akşener’in ricalarına sözcülük etmek ve bazı partili yakın isimlerle ticari ilişkisi olup ihale için bile görüştüğü partide konuşuluyordu.

Mesela bir yaz kendisi gidemeyecekti iki kızını yakın bir kadın arkadaşına emanet etti
Ve İzmir’e tatile gönderdi. Masrafları o zaman İzmir Büyükşehir belediye şirketi karşılamıştı. Geriye dönüp baktıklarında ortaya çıkacaktır” dedi.

KORAY AYDIN’LA YILDIZI HİÇ BARIŞMADI

MHP kökenli siyasilerin parti içerisinde Akşener’le görüşememesi Koray Aydın’a kadar ulaşmış öyle ki Özel Kalem Esma Bekar’ın il başkanlarının iddialarına göre sevmediği il başkanlarının telefonunu açmaz müsait olduğunda da geri dönüş sağlamaz. Bekar bir il başkanının telefonunu açmıyorsa o il başkanı ya Koray Aydın’a yakındır ya da Müsavat Dervişoğlu’na…

15 yıldır Meral Akşener’le birlikte yürüyen Özel kalem Bekar İYİ Parti’de “delege” bile değildi, çünkü Koray Aydın’la çalışan Sinan bey Kongrelerde Esma Bekar’ın üstünün çizilmesi gerektiğini ifade ederdi ve çizilirdi de diyen il başkanı “büyük hayal kırıklığı bu parti” ifadeleriyle sustu…

MERAL HANIM İÇİN BİR OĞUL AKŞENER BİR ESMA BEKAR

Meral Akşener’in eskiden aile dostu olan aynı zaman da milletvekili olan Ümit Dikbayır’la arasının bozulmasının tek sebebi “Esma Bekar” olarak ifade ediliyor.

Bir akşam anahtarlarını partide unuttuğu için Genel Merkezdeki makam odasına geri dönen Esma Bekar makam masasında oturan bir adamı gördü. Bu kişinin Bekar’ın bilgisayarını kopyaladığı ve bu olayı da yaptıranın Ümit Dikbayır olduğu iddiaları Genel Merkezin dışına sızmaması için parti içerisinde büyük mücadele verildiği şimdi Ankara kulislerinde tartışılıyor.

Zaten partinin maddi konularından dolayı aralarında sorun olan Bekar ve Dikbayır için aynı yerde kalmak zorlaştı. Dikbayır’ın, Özel kalem Esma Bekar hakkında çıkardığı çirkin söylemler , üzerine aile dostu Dikbayır’ın, Fatih Akşener iddiaları sesli konuşulmaya başlanınca Dikbayır, özel kalem müdürü Esma Bekar’dan özür dilese de artık parti içerisinde kalmasının mümkünatı olmadığından devreye eski Genel Başkan Meral Akşener girdi ve Dikbayır partiden ihraç edildi.

Meral Hanımın “bir tek onun dediğini yaparım bu hayatta” dediği oğlu ve yol arkadaşı, sırdaşı Esma Bekar iddialarına karşılık milletvekili, aynı masada yemek yediği ve aile dostu Dikbayır’ı tek kalemde sildi.

ESMA BEKAR KOCASINI DA PARA İŞLERİNE ALET ETTİ

Esma hanımın kocası önceden Hacettepe Üniversitesinin bir bölümünde yanlış hatırlamıyorsam saymandı. Daha sonra duyduk ki oradan çıkarılmış fakat bence kendisi çıkmıştır. Aslında Ümit Dikbayır olayının ilk patlak vermesi aralarında parayı bölüşememek ayrıca Dikbayır’ın dışlanması ve paranın hakimiyeti artık Fatih Akşener ve Esma hanımın eşi olan Okan Bekar denilen kişiye geçmişti. Bu iş raydan çıkınca ortalık karıştı.

Esma hanımın, eşinin kıyafetleri marka çantası, ayakkabısı bindiği suv araç bugün dünyanın en güvenilir aracı olarak geçiyor ve son modeli , eşi deseniz öyle çocuklar özel okullarda pardon da nereden geliyor bu değirmenin suyu diye Genel Başkan hanımefendi bir kere sormadı.

Odatv’den Gamze Işler’in haberine göre Ankara ve İstanbul’da mülk edinildiği bir evinin İstanbul’un en güzel semtinde olduğunu biliyoruz. Siyaset tayfası büyük görünse de Ankara’da her şey jet hızıyla yayılır. “Esma hanımın yatırıma merakı olduğunu da biliyoruz fakat Özel kalem olduktan sonra edinilen mallar ve lüks yaşamın gelirini aldığı maaşla mı karşılıyordu nasıl yettiriyordu ülkece hepimize anlatmalı ders alalım “ Kısacası karı koca sağ olsunlar İYİ Partiyi yüklendiler. Şimdi eşi bu kadar iddiadan sonra yine Hacettepe Üniversitesine dönmüş bu sefer bilirkişi olarak …

UÇAKTAKİ VİDEO NASIL SIZDI

Kamuoyunda yankı uyandıran özel uçağın içerisindeki görüntüleri medyaya sızdıran kişinin Sadece o görüntüyü değil Esma Bekar’ın her hareketini ,her anını kayıt altına aldığı ortaya çıkınca Bekar bir kez daha sinir krizi geçirdi diyen Genel Merkez yöneticisi sözlerine şöyle devam etti : “Koruma” O. ‘nun olduğu anlaşılınca Esma Bekar soluğu savcılıkta aldı. Bekar’ın her anını video ile kayda alan Genel Başkan Akşener’in koruması videoyu medyaya sızdırınca yakalandı. Şu an bu konu yargı sürecinde olduğu için daha fazla bir şey söylemek doğru olmaz …

Esma Bekar’ın biriyle işi bitti mi yani gözden çıkardı mı ne yapar ne eder sizi partiden gönderir. Mesela, Yıldızı barışmayan dürüst koruma polisini, Aytun Çıray’ı uzaklaştırdığı gibi. Aytun bey seçim atmosferine girmeden önce telefonda Esma Bekar’a sesini yükseltmiş. Doğaldır olabilir Esma hanım alttan alıyor karşılık vermiyor ama seçim zamanında Aytun beyi liste dışı bıraktırıyor. Bunu Antalya için de yaptı bunu Mersin’deki arkadaşımızın danışmanı Esma hanım hakkında konuştuğu için danışman olamadı yani daha ne sayayım size hiçbiri de yalan diyemez bu söylediklerime …

ESMA BEKAR’IN PARTİ İÇERİSİNDEKİ MOTTOSU

Esma hanım görevdeyken tabi söz sahibi o olduğu için herkes onunla iyi geçinmek için büyük mücadele sarf ederdi. Eski özel kalem Bekar’ın sadece Genel Merkezdekilere değil arasının iyi olduğu herkese mottosunu söylerdi.

Nedir biliyor musunuz mottosu : “Benimle aranızın iyi olması için milletvekili Ersagun Yücel’le aranız iyi olmalı bu söylemi parti içerisinde yayan kişi de Ümit Özlale herkese” bu partide kalmak istiyorsanız Esma ve Ersagun’la iyi geçinmeniz gerekir “ ifadelerini bilmeyen yoktur. O yüzden Esma Hanımın mottosu olarak bilinir.

YENİ MAHALLE İLE ARASI ÇOK İYİ

Yine ilk kez Odatv’den Meral Akşener’in ofis tutacağını öğrenen okurlarımıza iletelim. Ofis tutuldu, eşyalar yerleşti. Külliye, CHP ile ve bu yerlere yakın olanlarla da arası iyi olan Esma Bekar’ın yepyeni bir hikaye yazdığı iddia edildi.

Masa kuruldu yeni bir senaryonun yazıldığı ve siyasetin bu sefer iktidar kanadında yer almak için start verildiği ifade edilirken Hasan Doğan gibi isimlerle “kapı arkası siyasi” görüşmeleri ve organizasyonu yine Esma Bekar yapıyor. Partiden istifa eden milletvekilleri Esma hanımı arıyor hiç vakit kaybetmeden
“Yeni hükümette yer alabilmek için"... İYİ Partililere göre,” yeni oluşumda yer alacak isimler kıymetlerini bilsin. Esma Bekar tarafından seçilmiş insanlar onlar… “