Abone Ol

Meral Akşener'den Kurmaylarına Talimat: Belediye Çalışanlarına Hassas ve Koruyucu Olun

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarının ardından gelişmeler yakından takip ediliyor. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, İYİ Parti lideri Akşener'in CHP ve diğer partilerin belediye çalışanlarına karşı tutumlarında çok daha hassas ve koruyucu olmaları talimatı verdiğini yazdı.

Meral Akşener'den Kurmaylarına Talimat: Belediye Çalışanlarına Hassas ve Koruyucu Olun

İYİ Parti'nin 6'lı masadan kalkması sonrası Ankara'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Dün CHP'den yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le biraraya geleceği belirtildi. 


Ancak İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Ne bizim talebimiz olmuştur, ne de belediye başkanlarının talebi olmuştur" açıklaması yaptı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya söz konusu gelişmeleri mercek altına aldı. İYİ Parti lideri Akşener, belediye başkanları ve partisinin Başkanlık Divanı üyeleri ile yaptığı toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na benzer tutumla CHP ve diğer partilerin belediye çalışanlarına karşı tutumlarında çok daha hassas ve koruyucu olmalarını istemiş.

Sarıkaya yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

"Belediye Meclis üyeleri arkadaşlarımdan özellikle rica ediyorum, sanki hiçbir şey olmamış gibi devam etsinler. Herhangi bir olumsuz tavır alınmasın. İttifak belediyesi, CHP’li belediye gibi tavır alınırsa yanlış olur. Oradan bir tepki gelirse de siz sakinlikle çözmeye gayret edin. Bunun bir örneği de zaten İstanbul’da yaşandı. Bakın karşılıklı konuşarak bir yol bulundu, bunu devam ettirin…”

Bir milletvekilinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde çoklu aday yöntemi denenerek, milletvekili seçiminde ittifakın devamını öngören talebine de Akşener sert dille, "Beni kurguladıkları Masa'dan attılar, yeniden dönmemin imkanı yok arkadaşım" tepkisini göstermiş.

Anlaşılan o ki önceki günkü GİK toplantısında da dile getirdiği gibi Akşener, geçmişte vermiş olduğu Cumhurbaşkanı adayı olmayacağına yönelik sözünü resetleyip, İYİ Parti'nin adayı olacak..."