Abone Ol

Meral Akşener: 18 adayı kaptırdın, soruyoruz ses yok!

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Kadıköy'deki programı ardından Yalova'ya geçti.Akşener, Yalova'da on binlerce vatandaş tarafından ilgiyle karşılandı.

Akşener: 18 adayı kaptırdın, soruyoruz ses yok!

Vatandaşların Akşener'i beklerken sık sık "Cumhurbaşkanı Meral Akşener" sloganı atmaları dikkatleri çekti.

Yalovalılara hitap eden Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Milletvekili seçiminde biz Millet İttifakı’nı kurduk. Öyle gösteriyor ki biz mecliste çoğunluğu alacağız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bizim adaylarımız var. Bir de Cumhur İttifakı var. 16 yıldır bu arkadaşlar iktidarda.

2008’e kadar eski hükümetin aldığı önlemleri uyguladılar. Sonra contayı yakmaya başladılar.  Sanayi şehri, turizm şehri diyebilirdik Yalova için eskiden ama bugün maalesef öyle diyemiyoruz.

"BİR ÜLKENİN KALKINABİLMESİ İÇİN GENÇLERİN İŞ BULMASI LAZIM"

Türkiye’de bir rejim değişikliği yapıldı. Bütün yetki tek adama verildi. Seçime giderken ben bazı sorular sormaya başladım, hepsi şaşırdı. Bir ülkenin kalkınması için gençlerin iş bulması lazım.

Devlet eğer gencine iş bulamıyorsa onun ayıbıdır. O yüzden ‘biz gençlere iş bulana kadar 500 lira vereceğiz’ diyoruz. Buna çok bozuldular ‘o parayı nereden bulacaksın’ dediler.

Sizin paranızla keyif çatan bakanlara, bakan çocuklarına ‘inin o arabadan aşağı’ diyeceğim, para çıkacak.Yine söylüyorum YÖK’ü kapatacağım, TRT’yi satacağım. Dayanışma fonu kuracağız, borçları bir defaya mahsus ödeyeceğiz dedik. Ona da bozuldular.

"İSRAFI KESECEĞİM DEYİNCE HEPSİ BOZULDU"

Bu kredi kartı mağdurlarının bir defaya mahsus parası yüzünden kavga çıktı. Bizim projelere karşı çılgın projeler çıkardılar. Soruyorum meşhur proje Kanal İstanbul 65 milyar dolara mal oluyor. Peki Türkiye’ye bu yapıldıktan sonra ne kadar gelir getirecek? Kimse bilmiyor.

Bunun cevabını alana kadar her yerde konuşacağım. TİKA’yı getirdiler ortaya.Ben israfı keseceğim deyince hepsi bozuldu. Bana ithamlarda bulundular. Beni ‘cahil’ ilan ettiler. TİKA yılda 8 milyar dolar parayı nerede harcadığı belli olamayan bir kurum.

Bunun 6,5 milyar Dolar’ı maliyeden aktarılmış. Direk sizin verginiz. Kimin eli kimin cebinde belli değil. AFAD diye bir kurum var, orası daha büyük çiftlik. Yandaş çocukları hiçbir şey yapmadan buradan sadece maaş alıyor. Bu haram lokmaları kusturacağım!

"BİR BAKIYORSUNUZ ÖTV ARTMIŞ, BİR BAKIYORSUNUZ ZAM GELMİŞ"

450 milyar Dolar borç aldılar. 70 milyar dolar vergi topladılar. 2002’den beri 2,5 milyar dolar topladılar. Bir fabrika yapıldı mı? Bir istihdam alanı yaratıldı mı?  Peki bu paralar nereye gitti?Birgün bir bakıyorsunuz ÖTV artmış, bir bakıyorsunuz zam gelmiş. Peki bunlar niye oluyor?

Köprülere gidiyor bu paralar köprülere! Çünkü garanti vermişler. İhale birimini insan yapmışlar. Hastanelerde yüzde 70 hasta garantisi verebilir misiniz? O yüzden emeklilerin ilaç katkı payı gittikçe artıyor. Bir daha söylüyorum biz bunu kaldıracağız.

"CUMHURBAŞKANI SEÇİLEYİM İLK ZİYARETİM 18 ADAYA"

İngiltere’ye gidip geliyorsun. Kıbrıs’ı sattın mı, satmadın mı? Bu satışa da engel olacağız. Çünkü Kıbrıs bizim için sadece yavru vatan değil, kalbimizdir. 18 adayı kaptırdın. Soruyoruz ses yok. Buradan sesleniyorum Allah bana nasip etsin, milletim teveccüh göstersin.

Cumhurbaşkanı seçileyim ilk ziyaretimi 18 adaya yapacağım, sonra Kıbrıs’a gideceğim.Eğitimin içine tükürdün, doğanın içine tükürdün. Yalova’da bir köşk yapılırken, ağaç kesilmesin diye köşkün yerini değiştiren Atatürk’ten nereye geldik. Otluk’ta 50bin ağaç kesildi, 450 odalı saray yaptırıyor. Bu nasıl bir doymaz bilmemezliktir.

O ağaçlara yazıktır.Sandıklara biz sahip çıkacağız. YSK’da bir sıkıntı olursa bu benim namus meselemdir.İYİ Parti herkese iyi geldi. Bütün milli bayramlarda hasta olurlardı, hepsi iyileşti. Polislere kadro sözü dedik, kadrolar hakkında çalışmalar var. Emekli maaşı ikramiyesi dedik, onu verdiler.Parlamenter sisteme yeniden döneceğiz.

Adaleti üstün kılacağız, adalete güveni sağlayacağız. Orduyu da bozdular. Gariban çocuklarının okuduğu askeri liseleri kapattı. Seçildiğim gün ilk işim Kuleli Askeri Lisesi’ni, Işıklar Askeri Lisesi’ni, GATA’yı açmaktır.