Abone Ol

Akşener Kavuncu FETÖ'cü mü diye Hulusi Akar ve Hakan Fidan'a sormuş

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Meral Akşener'in Buğra Kavuncu'nun 'FETÖ'cü olduğu' iddialarına ilişkin olarak Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la bir görüşme yaptığını yazdı.

Akşener Kavuncu FETÖ'cü mü diye Hulusi Akar ve Hakan Fidan'a sormuş

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İyi Parti İstanbul Başkanı Buğra Kavuncu'nun 'FETÖ'cü olduğu' iddialarına ilişkin olarak Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la bir görüşme yaptığını yazdı.

Selvi, "Ümit Özdağ, Meral Akşener’e gidip Buğra Kavuncu hakkında, 'Bu FETÖ’cü. Hem dayısı hem kendisi FETÖ’cü' diyor. Akşener, 'Nereden öğrendin FETÖ’cü olduğunu' diye soruyor. Özdağ, 'Hem MİT’ten, hem Genelkurmay’dan öğrendim2 diye yanıt veriyor.

Akşener bunun üzerine partiye kayıtlı sabit telefon hattından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a ulaşıyor. Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğuna dair bir bilgi olup olmadığını soruyor. Akşener bir ya da en fazla iki gün sonra Ümit Özdağ’ı davet ediyor.

'İki tarafa da sordum. ‘Hayır. Bizde böyle bir kayıt yok’ dediler' diyor. Özdağ, canı sıkkın bir şekilde, 'Ha öyle mi, memnun oldum' deyip görüşmeden ayrılıyor. Ama belli ki ikna olmamış." ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın