Abone Ol

Menzil tarikatında iç savaş çıktı: Adana'daki dergaha Saki'nin adamlarını sokmadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ölen Menzil şeyhi Abdülbaki Elhüseyni'nin torunlarından Muhammet Yakup Elhüseyni ile görüşmesinin ardından Adana'daki taraftarları, dergah olarak kullanılan binaya Saki Elhüseyni taraftarlarını almadı. Öte yandan Muhammed Saki Elhüseyni'nin Avrupa turuna çıkacağı öğrenildi.

Menzil tarikatında iç savaş çıktı: Adana'daki dergaha Saki'nin adamlarını sokmadılar

Adıyaman'da yerel seçimlere ilişkin temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ölen Menzil şeyhi Abdülbaki Elhüseyni'nin torunlarından Muhammet Yakup Elhüseyni ile görüştü. Bu görüşmenin ardından Menzil Cemaati'nde dikkat çeken bir olay gerçekleşti. Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Adana'da Mubarek Elhüseyni taraftarları, dergah olarak kullanılan binaya Saki Elhüseyni taraftarlarını almadı.

Kapı önünde çekilen videoyu paylaşan Arı, "Menzil çatırdıyor... İkiye bölünen Menzil Cemaati'nde kavga büyüyor. Adana'da Mubarek Elhüseyni taraftarları, dergah olarak kullanılan binaya Saki Elhüseyni taraftarlarını almadı. Saki Elhüseyni'nin oğlu birkaç gün önce Erdoğan ile görüşmüştü" notunu düştü. Tarikat içindeki liderlik kavgası devam ederken Erdoğan ile yapılan görüşme dikkat çekti. Hayatını kaybeden Menzil şeyhi Abdülbaki Elhüseyni'nin torunlarından Muhammed Rağıp Elhüseyni, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda abisi Muhammet Yakup Elhüseyni'nin Erdoğan'la tokalaştığı fotoğrafı paylaştı. Muhammed Rağıp Elhüseyni ve Muhammet Yakup Elhüseyni Menzil tarikatında miras kavgasına giren kardeşlerden en büyüğü olan Muhammet Saki Elhüseyni'nin oğlu.

Çakarlı araçların yer aldığı onlarca araçlık konvoylar ve havalimanlarındaki kitlesel karşılamaları ile gündeme gelen Menzil Cemaati, Avrupa’da ise farklı bir tutum sergiliyor. BirGün’den İsmail Arı sosyal medya paylaşımına ”Menzil Şeyhi Muhammed Saki Elhüseyni Avrupa turuna çıkıyor. Avrupa’daki dergah ve vakıfları denetleyecek…” notunu düştü.

Gazetepencere'de yer alan bilgilere göre, cemaat mensuplarına gönderilen bilgi notunda, “Avrupa’daki havalimanlarına karşılamaya gelinmemesi, sokaklarda sessiz olunması” istendi. Cemaat mensuplarına gönderilen uyarı metninde şunlar sıralandı:

“Malumunuz üzere 09-19 Şubat tarihleri arasında Sultanımızın Avrupa’ya teşrifleri olacaktır. Bu konuda sizlerden bazı ricalarımız olacaktır:

Havalimanında karşılamaya kesinlikle müsaade yoktur. Bu konuda ısrarcı olmayıp kasrevi tekkesinde ziyaretlere yönelmemiz lazım. Bu büyüğümüzün emridir.

Kasrevi tekkesine gelirken park imkânı kısıtlı olmasından dolayı, mümkün mertebe ayrı değil toplu şekilde tek araçla gelmeye gayret edelim.

Kasrevi tekkesi etrafında araçları park ederken ceza almamanız için trafik kurallarına uygun park edilmesi gerekmektedir.

Kasrevi tekkesi etrafında yaşayan insanları rahatsız edecek şekilde sokaklarda sesli konuşmamaya dikkat etmemiz lazım. Aksi durumda orada yaşayan insanlar şikâyette bulunup ziyaret programını sıkıntıya sokabilir.

Görevli kardeşlerimizin uyarılarına azami şekilde uyalım. Kendilerine yardımcı olalım. Bu kriterlere uymamız ziyaretlerimiz açısından önem arz etmektedir.”