Abone Ol

Meltem Yılmazkaya: Bana bu şarkıları platonik aşklarım yazdırdı

“Güldür Güldür” ekibinden Meltem Yılmazkaya, programda başarılı oyunculuğunun yanı sıra sesiyle de ön plandaydı

Meltem Yılmazkaya: Bana bu şarkıları platonik aşklarım yazdırdı

Skeçlerde seslendirdiği şarkılar sosyal medyada ses getiriyordu. Sonunda cesaretini topladı, platonik aşklarından ilham alarak yaptığı besteleri gün yüzüne çıkardı. Yılmazkaya ile yakın arkadaşı Gökhan Türkmen’in müzik şirketinden çıkardığı ilk single’ı “Kendime Yalanlar”ı konuştuk.

Albümünüz hayırlı olsun diyelim. Bu güldüren kadın, nasıl karar verdi şarkılarıyla ağlatmaya?
- Çok teşekkür ediyorum. Aslında müzik, hayatımın her alanında vardı. Annem, küçükken bana farklı farklı müzikler dinletirdi. Çocukken farklı dillerde şarkılar ezberleyip söylemek de benim için bir hobiydi. Lise döneminde yaşadığım ilk aşkla birlikte besteler yapmaya başladım.

Bu yeteneğiniz, “Güldür Güldür”de açığa çıktı değil mi?
- Evet, programa Hüsnü Şenlendirici konuk olmuştu. Onun klarneti eşliğinde “Kırmızı Buğday” türküsünü söylemiştim. Çok ses getirdi. Sonrasında insanlar “Meltem Hanım, müzikle ilgili bir şeyler yapmayacak mısınız?” diye sormaya başladı.

Peki madem çocukluk yıllarından bu yana müziğe böyle bir eğiliminiz var, o zaman neden kariyerinize oyunculukla başladınız?
- Ben küçükken annem de babam da çalışıyordu. Annem, “Çocuk asosyal yetişmesin” diyerek 6-7 yaşlarındayken beni tiyatro kursuna verdi. Yani tiyatro da hep vardı hayatımda. Oldum olası oyunculuğu çok seviyorum. Küçükken komşularımızın taklitlerini yapardım. Gelen sütçüyü, tüpçüyü taklit ederdim. Sonrasında da konservatuvarı kazandım ve oyunculuğa devam ettim. Müzik için yönlendiren de olmadı bu arada.

GÖKHAN TÜRKMEN CESARET VERDİ

Bu sene ne oldu da müziğe yöneldiniz?
- Çok talep geldi çünkü. Programda sürekli tebrik ediyor, “Artık yapmayacak mısınız?” diye soruyorlardı. Aslında daha önce de bir-iki yapım şirketinden teklif gelmişti ama ben kendimi hazır hissetmemiştim. Bu yaz arkadaşım Gökhan Türkmen, “Sen bize çok güzel söylüyorsun ama sadece bize değil, herkese söyle bakalım ne oluyor” dedi. Bir yandan bestelerim de çok birikmişti.

Kaç tane bekleyen besteniz var?
- 60’tan fazla vardır. Ben de “Galiba artık paylaşma zamanı geldi” dedim. Gökhan’ın da sözleriyle o cesareti buldum ve denemek istedim.

O kadar beste arasında ilk single için “Kendime Yalanlar”ı tercih etmenizin nedeni neydi?
- 4-5 şarkı arasında çok gidip geldim. Hepsine baktık, çaldık ettik. İçimize en çok sinen “Kendime Yalanlar” ­oldu. Nedenini tam olarak bilemiyorum. İçimden bir ses “Meltem bu, bu. Bununla çıkış yapmalısın” dedi. Öncesinde hareketli bir şarkı olsun diye de düşündük ama mevsim kış olduğundan hareketli şarkıyı yaza saklayalım, slow’la çıkış yapalım dedik.

3 YILDIR BERABERİZ BİZİMKİ ARTIK AŞK DEĞİL

Klişe olacak ama single’ın isminden yola çıkarak şu soruyu da sorayım; Meltem’in bugüne dek kendine söylediği en büyük yalan neydi?
- Benim öyle çok büyük bir yalanım yok. Günün enerjisini değiştirmek için, karşımdaki kalbimizi kırmışsa onu affetmek için söylediğim küçük yalanlar var.

“Kendime Yalanlar” bir ayrılık şarkısı. Bildiğim kadarıyla sizin güzel giden bir ilişkiniz var. Hangi duygularla çıktı bu sözler?
- Şimdi herkes bunu soruyor. Bazen erkek arkadaşım Mike’ın bile şüpheye düştüğü zamanlar oluyor! (Gülüyor) Şöyle bir şey söyleyeyim; ben aşkın ebedi olduğuna inanmıyorum. Tabii kavuştuğunuz sürece. Mesela Mike’la biz üçüncü yılımızdayız. Aşk, bizim ilişkimizde boyut değiştirdi. O artık benim hayat arkadaşım. Onu çok seviyorum ama hislerimin artık aşk olmadığını düşünüyorum. Bunu ona da söylüyorum. Kavuştuğumuz için, artık birbirimizin etini tırnağını iyi bildiğimiz için yaşadığımız aşk değil. Onun dışında ben ergenliğimde biraz içine kapanık bir dönem geçirdim. Çok fazla platonik aşk yaşadım. Hiçbiri de sıradan hikayeler değildi. Hepsi anlatmaya değer şeylerdi. Bana bu besteleri yaptırdılar. Şimdi o insanların Allah’ın lütfu olarak karşıma çıktığını düşünüyorum. Ayrıca illa benim yaşamam gerekmiyor, arkadaşlarımın başına gelenlerden etkilenerek yazdığım şarkılarım da var.

HÜSNÜ ŞENLENDiRiCi’YLE ŞARKI YAPMAK iSTiYORUM

İkinci single ne zaman gelecek?
- Klip için bir izlenme oranı var aklımda. Onu gördüğüm an ikinciye başlarım.

Nedir o rakam?
- 500 bin. Bu kez 3-4 şarkılık bir maxi single yapacağım. Bilmiyorum kabul eder mi ama bir şarkımı Hüsnü Şenlendirici’yle hazırlamak istiyorum. Gideceğim, teklif edeceğim.