Abone Ol

Melis Alphan'ı Şaşırtan Yasak: Seks de mi Yasak?

Yasaklanan ürünler arasında temel ihtiyaç olan hijyenik ped, cinsel sağlık ürünleri ve deodorantlarında olması çok sayıda yurttaşın tepkisini çekti.

Melis Alphan'ı Şaşırtan Yasak: Seks de mi Yasak?

Normalleşmenin kontrolden çıkmasının ardından Türkiye’de tam kapanma uygulaması başladı. İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği ‘market tedbirleri’ konulu genelgeyle temel ihtiyaçları dışındaki ürünlerin satışına izin verilmeyecek. Yasaklanan ürünler arasında temel ihtiyaç olan hijyenik ped, cinsel sağlık ürünleri ve deodorantlarında olması çok sayıda yurttaşın tepkisini çekti.

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayınladığı genelge ile marketlere bazı ürünlerin satışına kısıtlama getirmişti. Marketler, bugünden itibaren tam kapanma döneminde alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim gibi ürünleri satamayacak.

Genelgeye göre marketlerde tüm gıda ve temizlik maddeleri satılabilecek. Genelgeyle cinsel sağlık ürünlerine de yasak getirilmesine sosyal medyada pek çok yurttaş tepki gösterdi. Gazeteci Melis Alphan “Seks mi yasak, yoksa korunmak mı? Tam anlayamadım.” diye tepkisini dile getirdi.

Melis Alphan'ı Şaşırtan Yasak: Seks de mi Yasak? - Resim: 1