Abone Ol

Mehmetçik El Bab'a böyle girdi fondaki müziğe dikkat!

Mehmetçik'in Fırat Kalkanı Harekatı'nda ele geçirilen El Bab'a giriş anı görüntüleri yayınlandı. Türk askerleri Diriliş Ertuğrul müziği eşliğinde şehre girdi.

Mehmetçik El Bab'a böyle girdi fondaki müziğe dikkat!

Twitter'da "Kirpi ve Kobra" adlı hesaptan paylaşılan bir video sosyal medyada oldukça beğeni topladı ve çokça paylaşıldı.

El Bab'ın terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasının ardından; şehirde güvenliği sağlamak adına takviye birlik olarak yola çıkan Mehmetçikler, araçlarında çalan TRT1'in başarılı dizisi Diriliş Ertuğrul'un müziği eşliğinde konvoy halinde şehre giriş yaptılar.

EL BAB NEREDE?

Suriye'nin Halep ilinde bulunan bir şehirdir. Halep'in kuzeydoğusunda yer almaktadır.

El-Bab 2012 yılının Nisan ayına kadar Suriye İç Savaşı'ndan nispeten az etkilenmekle birlikte, 20 Nisan'da Suriye Ordusu kentteki protestoculara ateş açmasıyla birlikte rejim güçlerine karşı muhalif hareket görülmeye başladı. Muhalifler ile rejim güçleri arasındaki bir dizi çarpışmadan sonra kent merkezi 18 Temmuz'da muhaliflerin eline geçti. Şehir Halep'in kuzeyinin muhalifler tarafından ele geçirilmesiyle tam olarak kontrol altına alınabildi. Kentte 2013 yılı yaz aylarında etkinliği görülmeye başlayan DAEŞ, Kasım ayı itibariyle kontrolü tam olarak ele geçirdi. Şehir, Münbiç'in 2016 yılı Ağustos ayında Suriye Demokratik Güçleri tarafından ele geçirilmesiyle DAEŞ'in Suriye'nin kuzeyindeki en önemli savunma merkezi konumuna geldi. Bunun yanı sıra DAEŞ’in kıyametten önce Haçlı ordularına karşı son kutsal savaşın verileceği yer olarak gördüğü Dabık'a yakın olması nedeniyle de örgüt tarafından ayrı bir öneme sahip bulunmaktadır.

El-Bab, DAEŞ'in kontrolü altındaki bölgelerden Türkiye topraklarına yapılan saldırılar sonrasında başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Türkiye'nin desteğindeki Özgür Suriye Ordusu' nun hedefi haline geldi. 24 Şubat 2017 tarihi itibari ile TSK El-Bab'ı kontrolü altına almıştır.