Abone Ol

Mehmet Şimşek'ten Hafize Gaye Erkan'ın istifasına dikkat çeken yorum

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifa duyurusundan bir dakika sonra açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Erkan’ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir" dedi. Şimşek, Merkez Bankası'na atanacak yeni başkanı kendisinin önerdiğini duyurdu. Erkan'ın istifasıyla birlikte AKP döneminde 7 kez başkan değişimi oldu. Erkan'ın istifasıyla boşalan koltuğa 8'inci kez atama yapılacak.

Mehmet Şimşek'ten Hafize Gaye Erkan'ın istifasına dikkat çeken yorum

Son zamanlarda kendisi ve ailesi hakkındaki iddialarla tartışma konusu olan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan "affını istediğini" duyurarak istifa etti. Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı olan Erkan, 9 aydır yürüttüğü görevinden istifa ettiğini X hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu. 

Hakkındaki iddialar için "itibar suikasti" ifadesi kullanan Erkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "affını" talep ettiğini açıklayarak, "Kamuoyunun malumu olduğu üzere son dönemde şahsıma yönelik büyük bir itibar suikasti kampanyası düzenlenmiştir. Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum" dedi. 

Erkan'ın istifa duyurusundan bir dakika sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı hesabından Bakan Mehmet Şimşek'in açıklaması paylaşıldı. Şimşek, kendi imzasının yer aldığı açıklamada, Erkan'ın istifasının şahsi olduğunu, yeni atanacak Merkez Bankası Başkanı'nı da kendisinin önerdiğini duyurdu.

Şimşek, açıklamasında şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programımız, kesintisiz ve kararlılıkla devam etmektedir.