Abone Ol

Mehmet Kocadon'dan flaş açıklama: Muğla Belediye Başkanlığına adayım

Turkiyegundemi.com yazarı Müşerref Seçkin, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile yerel seçimler öncesi hedeflerini konuştu. Kocadon Muğla Belediye Başkanı adayı olmaya hazırlanıyor..

Mehmet Kocadon'dan flaş açıklama: Muğla için adayım

Müşerref Seçkin / Turkiyegundemi.com

Türkiye'nin marka şehri, kimilerine göre rant merkezi kimilerine göre turist cenneti pek çok kişi için de emeklilik hayallerinin kapısı.. Ultralüksten kamp çadırına kadar her yaşam tarzının bulunduğu Bodrum'un sıradışı belediye başkanı Mehmet Kocadon'la sohbet-ropörtaj..

Bodrum'daki son akşamımda tesadüfen karşılaştık. Son derece salaş, otantik ve hesaplı bir mekandaydık. Arkadaşım eşini tanıyormuş, Belediye başkanı da burda demeseydi, hiç bu ropörtaj olmayacaktı.

Ankara'da siyasetçilerin görkemli yerlerde, varlıklarının da davulla zurnayla ilanına alışık olduğumdan önce inanmadım. Orta halli bir karı koca akşam yemeği yiyor, çocukların derslerini filan konuşuyor derdim. Sonra fotoğraflarından tanıyınca yanlarına gittim. Neyse fazla rahatsız etmeden kendimi tanıttım ve ertesi gün için randevu aldım.

Her ne kadar tanışmamışsak da önceleri, 1999'dan beri olan başkanlığını, arada kumpaslara uğrayarak hapislerde yattığını biliyordum. Biraz fazla doğrucu davut olarak tanınmış annesinin bile kaçak yapısını yıktırarak bu nedenle de manşetlerde yeralmış.

Bodrum özellikle yaz mevsiminde ultra lüks hayatlar, dünya milyarderleri, Hollywood şöhretleri ve bizim magazin starlarımızla dillerden düşmez. Bu sadece Bodrum'un görünen yüzü. Bir de başka Bodrum var. Turistlerin dışındaki yaşamda turizme hizmet verenler, esnaf, işçi memur..Orta ve alt sınıfın sorunları var.

Bir yanda milyar dolarlarla ifade edilen yatırımlar, rant , yatlar, teknlere, güçlü insanlar, ünlü insanlar...

Diğer yanda işsiz, göçmen,emekli engelli yaşlı,esnaf..

Resmi nüfusu 60 bin olan böyle bir Bodrum'un Belediye Başkanı olmak kolay değil. Ama o bırakmak istiyor. Bodrum'u değil tabi. Bodrum'a da daha fazla hizmet etmek için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayım diyor.

Bizim  Ankara'da Büyükşehir ile Çankaya belediyesinin yaşadığı çekişmede arada Çankayalılar kalmış, bir türlü hizmet alamamıştı. Ama sonunda inat eden Büyükşehir başkanı gitti. Çankayalılar da artık hizmet almak istiyor.

Ankara Çankaya benzetmesi yaptım ama burada farklı iki partiden seçilmiş başkanlar var. Muğla'da ise Büyükşehir ile diğer belediyeler aynı partiden. Ama duyuyorum ki hemen bütün ilçe belediye başkanları ile Büyükşehir arasında sorun var.

Doğrudan soruyorum Kocadon'a, aranızda sorun mu var diye. Politik konuşsa da, belli ki ciddi bir sorun var.

Anlaşılan Büyükşehir Belediye başkanı bütünşehir yasasının kendisine verdiği bütün yetkileri sonuna kadar kullanıyor. Bu da biraz sıkışmaya yol açıyor. Neden aday olduğunu haber ekindeki videoda açıkladı.

Başka bir sorum turizmle ilgili. Son gelişmeler turizmi nasıl etkiler diye soruyorum. Avrupa'nın açıkça tavır koymasına rağmen yine İngiliz ve Alman turistlerin Bodrum'u tercih etmeye başladığını söyleyen  Başkan, hala çok yüksek değerli yatırımlar yapıldığını anlattı. Bodrum'un cazibesini hiç bir zaman kaybetmeyeceğini söyledi.

Peki Büyükşehir Belediye başkanı olursanız Bodrum ne olacak? Marmaris var, Fethiye var, Milas var? Öksüz mü kalacak dedim. Espriye aynı espriyle yanıt verdi.. Olur mu hiç... İnsan hiç evlatlarını ayırır mı?  Bütün Muğla'ya istisnasız eşit hizmet vereceğiz.

Ege'nin güneşinin neşe kattığı bu ropörtajla Bodrum'a hoşçakal dedim...

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN