Abone Ol

Mehmet Aslantuğ Direniş Karatay filmiyle beyaz perdeye dönüyor

Anadolu Selçuklu Devleti dönemine damga vuran isimlerden Emir Celaleddin Karatay’ın hayatının anlatıldığı ‘Direniş Karatay’ filminde Karatay’ı usta oyuncu Mehmet Aslantuğ’un canlandıracağı açıklandı.

Mehmet Aslantuğ Direniş Karatay filmiyle dönüyor

Anadolu Selçuklu Devleti dönemine damga vuran isimlerden Emir Celaleddin Karatay’ın hayatından önemli bir kesitin sinemaya aktarıldığı ‘Direniş Karatay’ filmi, aynı adı taşıyan kitabın yazarı Selman Kayabaşı tarafından senaryolaştırıldı.

Vatan'ın haberine göre 13. yüzyılda geçen filmde, Karatay Medresesi etrafında yeni bir medeniyet inşa edilmesi konu ediliyor. Devletlerin gücünde savaşta aldıkları zaferler kadar, kurulan medreselerde yetişen ilim ve irfan sahibi bireylerin de önemine vurgu yapılan filmin yönetmenliğini Selahattin Sancaklı üstleniyor.

Karatay rolü için birçok isimle görüşen filmin yapımcıları Mehmet Aslantuğ ile anlaştıklarını açıkladı. İddialı bir dönem filmine imza atmaya hazırlanan yapım ekibi, diğer roller için de görüşmelerin yakında netleşeceğini belirttiler. Konya’daki Selçuklu dönemine ait tüm detayların büyük bir titizlikle inşaa edildiği platoda çalışmalar devam ediyor.