Abone Ol

Medyafaresi.com Politika Kulisi: Yeni oluşumun merkezi kim? Gül mü, Babacan mı?

Medyafaresi.com Politika Kulisi: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, "Bu tür ihanetlerin içerisinde olanlar bedelini de ağır öderler" mesajı verdiği AKP ile yollarını ayırarak yeni parti kurma hazırlıkları içinde olanlara ilişkin yoğun kulis haberleri dikkat çekiyor.

Yeni oluşumun merkezi kim? Gül mü, Babacan mı?

Ali Babacan’ın partisi için şimdiden Meclis’te dengeleri değiştireceği yorumları, uluslararası para kuruluşlarının desteklediği, kamuoyu anketlerinden çıkan sonuçlar dalga boyu yayılırken partileşme sürecine sonbaharda start verileceği de yazılanlar arasında.

Ancak, madalyonun diğer yüzünde farklı sorular dikkat çekiyor. Babacan oluşumunun merkezinde kimin olduğu merak ediliyor.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül diyenler ve merkez olarak Gül’ü gösterenlerin sayısı oldukça yüksek. Hatta eski bir milletvekili bu oluşumun merkezi İstanbul’dur  diyor.

Kulislerde, Abdullah Gül’ün yeniden Cumhurbaşkanlığı adaylığının kesin olduğunun da altı çiziliyor. Babacan’ın, Abdullah Gül’ü kıramadığı için bu işe soyunduğu ifade ediliyor.

Kulislerden yükselen yorumlar, bu işin mimarı ve karar mekanizmasındaki isim olarak Gül’ü gösterirken kapının Ankara değil İstanbul olduğunu işaret ediyor. Babacan’ın partisine katılacak ilk isim olarak MHP’den ihraç edilen Samsun bağımsız milletvekili Erhan Usta görünüyor.