Abone Ol

Medyafaresi.com özel: Acun Ilıcalı TV8'i kime satıyor?

Medyafaresi.com özel haber- Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV8'i tamamen satmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Bazı internet sitelerinde Acun Ilıcalı'nın satış için Medical Park Hastaneler Grubu ile anlaştığı iddia edildi. Ancak Medyafaresi.com'un ulaştığı bilgiler daha farklı..

Medyafaresi.com özel: Acun Ilıcalı TV8'i kime satıyor?

TV 8'i 70 milyon dolara satın alan ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı kanalın değerini kısa sürede 400 milyon dolara çıkarmıştı.

Acun Ilıcalı'nın son dönemde Türkiye'ye medya yatırımı yapan Azerbaycan merkezli Global Medya Group A.Ş. ile görüştüğü de medya kulislerine yansımıştı. Buna göre, Azeri iş adamları, bir ulusal kanal satın almak için kolları sıvamıştı.

Global Medya Group A.Ş. yönetimi, Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV 8'i satın almak için görüşmeler yapmıştı. Ancak bu grupla Acun anlaşamadı.

Acun Ilıcalı'nın son olarak Medical Park Hastaneler Grubu'nun sahibi Muharrem Usta ile el sıkıştığı iddiası ortaya atıldı. İddiaya göre Acun Ilıcalı ile Medical Park grubu arasında anlaşma sağlanmıştı.

Oysa Medyafaresi.com'un ulaştığı bilgiler bu haberi tam olarak doğrulamıyor. Acun Ilıcalı'ya kanalın satışı için farklı gruplardan teklifler geldi. Medikal Park Grubu da TV8'i satın almak için teklifte bulundu. Ancak anlaşma sağlanamadı.

Acun Ilıcalı'nın kanalına gelen son teklif ise İsviçre merkezli bir holdingden. Maxam Holding TV8'i satın almak için ciddi bir teklif yaptı. Acun Ilıcalı henüz kararını vermedi, ancak satış görüşmeleri devam ediyor.

Maxam Holding ünlü iş adamı Mahmut Karakeçili'ye ait. Kırıkkaleli iş adamı 2016 yılında Lange şirketler grubunu satın alarak Maxam Holding bünyesinde topladı.

Medyafaresi.com özel: Acun Ilıcalı TV8'i kime satıyor? - Resim: 1
Mahmut Karakeçili

Mahmut Karakeçili, Acun Ilıcalı ile el sıkışıp anlaşırsa medya patronu olarak Türkiye'ye dönmüş olacak.

Medyafaresi.com