Abone Ol

Medyada bomba iddia: Turgay Ciner Habertürk, Show TV ve Bloomberg HT'yi satıyor mu?

Ciner Holding'e ait medya grubunun seçimin ertesi gününde satılacağı iddiası medya dünyasına bomba gibi düştü. Bloomberg'in eski çalışanı Ali Çağatay tarafından ortaya atılan iddiaya jet hızıyla cevap geldi.

Medyada bomba iddia: Turgay Ciner Habertürk, Show TV ve Bloomberg HT'yi satıyor mu?

Turgay Ciner'in sahibi olduğu Ciner Yayın Holding'e ait 3 televizyon kanalının satılması için Türkiye'nin iki önemli holdingi ile görüşüldüğü iddiası ortalığı karıştırdı.

Habertürk, ekonomi kanalı Bloomberg HT ve ulusal kanal ShowTV'nin satılması için iki büyük holdingin masada olduğu iddiasını ortaya atan grubun eski çalışanı oldu.

Gazeteci Ali Çağatay, "Yılın medya haberi geliyor, birazdan!" paylaşımı yaptı. Çağatay, yaklaşık 1 saat sonra ise "Flash! Flash! Flash! Türkiye’nin en büyük medya gruplarından Ciner Medya satış için masada." paylaşımı ile kimlerin talip olduğunu da açıkladı.

Çağatay bu tweetlerden kısa süre sonra başka bir mesaj daha attı ve Tosyalı grubunun iddiayı yalanladığını açıkladı.

Mehmet Cengiz'in, dönem dönem hakkında satış haberleri çıkan dev medya gurubuyla ilgilendiği haberi 28 Mayıs seçimlerinin hemen ertesi günü gelmesi ise dikkat çekti.

Ciner Medya Grubu, Habertürk resmi Twitter hesabından jet hızıyla satış görüşmelerini yalanladı:

"ASILSIZ VE GERÇEK DIŞI İDDİA

Bir sosyal medya hesabından paylaşılan Ciner Yayın Holding'e ait Habertürk, Show TV, Bloomberg HT kanallarının bazı gruplarla satışı için masada olduğu şeklindeki iddia asılsızdır. Gerçek dışıdır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."