Abone Ol

Medya Dünyası Hande Sarıoğlu'nun Kovulmasını Değerlendirdi

Habertürk spor spikeri Hande Sarıoğlu'nun oryantal dans videosunu sosyal medya hesabından paylaşması üzerine kanalla ilişiğinin kesilmesi gazeteciler arasında tartışma yarattı.

Medya Dünyası Hande Sarıoğlu'nun Kovulmasını Değerlendirdi

Spor spikeri Hande Sarıoğlu'nun, dans ettiği videosunu Instagram’dan paylaşması HaberTürk yönetimini kızdırmış ve kanal yönetimi ünlü sunucunun iş akdinin feshetmişti.

Bu karar gazeteciler arasında tartışma yarattı. Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Habertürk'ün yanlış bir karar verdiğini belirterek sunucuya köşe yazısında destek verdi, ancak ekranların duayen isimlerinden olan Zafer Arapkirli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kurumun kararının doğru olduğunu ifade etti.

Habertürk'ten kovulan ünlü spiker isyan etti: "Tüh sizin alayınızın insanlığına"Polemik & Kulis
KRT TV'de sabahları Medya Terapi isimli programı, akşam ise Ana Haber Bülteni'ni sunan usta gazeteci Zafer Arapkirli paylaşımında, “Hande Sarıoğlu, dans ederek ve arkadaşları arasında eğlenerek bir suç işlemiş sayılmaz. Ancak bu görüntüyü kamuya açık biçimde paylaşırken 'Ben iyi kötü ciddi bir haber kanalının ekran yüzüyüm. Markayı bir şekilde temsil eden biriyim... Acaba paylaşmam doğru olur mu?' diye düşünmeliydi. Kurumun kararını onaylıyorum. Ben de yönetici olsam aynı şeyi yapardım.” dedi.

İşte usta gazetecinin o paylaşımı:

HABERTÜRK’ÜN KARARI DOĞRUDUR

TV sunucusu, özel hayatında istediğini yapmakta özgürdür. Dans, raks, oryantal filan da ayıp değildir.

Ama bir haber kanalının da "Ekran yüzlerinin verdiği görüntü ile, kurum kimliği arasındaki bağı gözeterek bir tasarrufta bulunma" hakkı vardır.

Habertürk’ten kovulan Hande Sarıoğlu'nun yeni işi ne oldu?Polemik & Kulis
Habertürk sunucusu Hande Sarıoğlu kardeşimiz, dans ederek ve arkadaşları arasında eğlenerek bir suç işlemiş sayılmaz. Ancak bu görüntüyü kamuya açık biçimde paylaşırken 'Ben iyi kötü ciddi bir haber kanalının ekran yüzüyüm. Markayı bir şekilde temsil eden biriyim... Acaba paylaşmam doğru olur mu?' diye düşünmeliydi.

Kurumun kararını onaylıyorum. Ben de yönetici olsam aynı şeyi yapardım. Tabii ki, işe alırken de bu insanları tanımadıklarını savunamazlar. İşin orası da ayrı bir hikâye...

Arapkirli bir takipçisinin, " İlk defa sizinle aynı düşünmediğim bir konu. Tekrar düşünseniz bu konuyu. Gelişmiş ülkelerdeki insanları bi düşünün. Gayri ahlaki bir durum mu bu?" şeklindeki itirazına ise şu yanıtı verdi:

"Gelişmiş ülkeler diyorsunuz ya...BBC bir gün bile beklemezdi. Anında kovardı"