Abone Ol

Medcezir'in Elif'i Aybüke Pusat

Geçen yılın Türkiye üçüncü güzeli Aybüke Pusat da oyunculuğu seçenlerden. Med Cezir dizisinde izlediğimiz Pusat, “Konservatuvarda bale bölümünde okudum. En sonunda yine sahnede olmak ve dansla ilgili bir şeyler yapmak istiyorum. Son noktam bir sanat akademisi açmak...

Medcezir'in Elif'i Aybüke Pusat

Biz seni Med-Cezir ile tanıdık öyle değil mi?

Evet. Daha önce Miss Turkey’de 3. olmuştum ama ekranlarla buluşmam Med Cezir dizisi sayesinde oldu.
Buralara nasıl bir yoldan geldin, neler yaptın?

1995 Şubat’ında Ankara’da doğdum. Beşinci sınıfa kadar Ankara Üniversitesi’nin kolejinde okudum. Altıncı sınıfta Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Bölümü’ne girdim. Ortaokul ve liseyi orada okudum. Şu anda üniversiteye de devam ediyorum. Aynı zamanda açık öğretimde işletme okuyorum. Ama şu anda biraz ara verdim onlara. Şimdi diziyle devam ediyorum. Bunun yanında sunuculuk-spikerlik eğitimi alıyorum. Ve tabii ki oyunculuk eğitimine devam ediyorum.
Oyunculuk hakkında ne düşünüyorsun?

Oyunculuk çok zor. Hayatım boyunca konservatuvarda oyuncu olma yoluna girmiş insanları gözlemledim. Birçok arkadaşım oldu aralarından. Uzaktan bakınca yapılabilir bir şeymiş gibi görünüyor ama içine girdiğinde daha farklı olduğu anlaşılıyor. Kamera önü ve sahne birbirinden çok farklı. Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Zaten sahnede olmak bir şey öğretmiş aslında bana oyuncu olmakla ilgili. Çünkü biz de seyirciye konuşmadan, mimiklerimizle bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz. Aynı değil ama benzer. O yüzden çok fazla zorlanmadığımı düşünüyorum. Şimdi eğitimlerin devam ediyor, daha da iyi olacak.
Kariyerinde hangi yolda ilerlemek istiyorsun?

O biraz karışık. Ben en sonunda yine sahnede olmak istiyorum, dansla ilgili bir şeyler yapmak istiyorum. Yolun en sonunda bir sanat akademisi açmak istiyorum. Ama oraya gelene kadar, şu an için oyunculuk benim için tatmin edici.
Güzellik yarışmasına katılmaya nasıl karar verdin?

Arkadaş zorlaması aslında.  Daha önce ne mankenlik ne modellik hiçbir şey yapmadım. Bir gün otururken “Yaparsın, yaparsın!” dediler. Hadi bir deneyelim şansımızı dedik gönderdik.
Okulla oyunculuk zor olmuyor mu peki?

Zor oluyor. Zaten şu anda yarı yarıya dondurmuş durumdayım. Senelik derslerimi alamıyorum sadece dönemlik derslerimi alabiliyorum. Ankara’ya gidiyorum, derslere giriyorum. Olduğu kadar diyorum. Belki İstanbul’a alacağım. Yurt dışı düşünüyorum zaten sonrasında.
Balerinler aslında çok kaslı olur, sen öyle değilsin. Neden?

Biz aslında uzun kasları çalıştırıyoruz. Mesela vücut çalışanların kasları daha şiş olur. Ama biz farklı bir teknikle, hiç ağırlığa girmeden sadece vücut ağırlığı ile kasları çalıştırdığımız için daha uzun oluyor bizimkiler aslında. Hatta Roberto Carlos derler bize, üst bacak kaslarımız nedeniyle.
Bunun dışında spor yapıyor musun?

Evet, yapıyorum. Daha önce pilates, tango ve yoga yaptım.
Ailen nasıl bakıyor bu işe?

Ailem çok mutlu. Annem her zaman yanımda zaten, en büyük destekçim benim. Hep arkamdadır. Canım sıkkın olsa hisseder. Hiç alışamadılar başta. Okulum ve işim Ankara’daydı. Başka bir yere gitmeme gerek yoktu. Sonra bir anda “Ben Türkiye güzeli oldum, dizide oynayacağım, İstanbul’a taşınıyorum” diye evden çıkınca  çok tedirgin oldular önce. Ben de  onlara şöyle dedim: “Beni nasıl yetiştirdiyseniz  ben burada öyle davranacağım” dedim. Kuzenimin ailesi ile yaşıyorum şimdi, o yüzden rahatlar.