Abone Ol

Meclis'in en genç vekili HDP'li Tuğba Hezer!

7 Haziran Genel Seçimi'nde HDP'den Van Milletvekili seçilen Tuğba Hezer, TBMM'ye kaydını yaptırarak, rozetini taktı.

Meclis'in en genç vekili HDP'li Tuğba Hezer!

26 yaşındaki genç vekil,  Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Kurumları Yöneticiliği bölümünden mezun oldu.

BEYAZ KIYAFETİYLE GELDİ

Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Adalet bölümünde eğitim gördü.

İLK OTURUMDA DİVAN'DA

Yasa gereği ilk oturuma en yaşlı üye olduğu için başkanlık edecek Deniz Baykal'a, Başkanlık Divanı'nda en genç 6 üye eşlik edecek. Tuğba Hezer de ilk oturumda HDP adına Divan'da yer alacak.

Meclis'in en genç vekili HDP'li Tuğba Hezer! - Resim: 1

25 yaşındaki Tuğba Hezer, Van’ın en genç adayıydı. 1989 yılında Van Erciş ilçesinde doğan Hezer’in ailesi resmi rakamlara göre 15 bin insanın katledildiği Zilan’da katledilir. Hezer’in çocukluğu ise dedesinden ve amcasından dinlediği Zilan katliamı hikayeleri ile geçer. İlk ve orta öğrenimini köyde bulunan okulun askeri kamp olarak kullanılmasından dolayı Erciş’te bulunan 75. Yıl YİBO’da okumak zorunda kalan Hezer, liseyi ise Karabük’te bir kolejde okumuş. Lisenin ardından 2012 yılında Ankara Üniversitesi Sağlık Kurumları Yöneticiliği bölümünü kazanan Hezer, 4 yıllık eğitim sürecinde aynı zamanda Anadolu Üniversitesi’nden adalet bölümünü okumuş.

Hezer, okulun bitmesinin ardından Van’a dönerek burada özel bir hastanenin insan kaynakları biriminde çalışmaya başlamış. Ardından tekrar İstanbul’a dönen Hezer, burada bir süre uluslararası bir şirketin Türkiye koordinatörlüğünü yapmasının ardından, Başkent Üniversitesi’nde 6 aylık formasyon eğitimi almış. Hezer seçilmeden önce Erciş’te öğretmenlik yapıyordu. (DİHA)