Abone Ol

Meclis'i bombalayanlar Akıncı'da saklanıyor

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve TBMM'yi bombalayan Hava Kurmay Yarbayları Mustafa Azimetli ve Hüsnü Balıkçıoğlu'nun Akıncı Hava Lojmanları'nda saklandığı ortaya çıktı.

Meclis'i bombalayanlar Akıncı'da saklanıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe kalkışması kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve TBMM'yi uçarak bombalayan Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün özel sekreteri Hava Pilot Kurmay Yarbay Mustafa Azimetli ve Hava Kurmay Yarbay Hüsnü Balıkçıoğlu'nun Akıncı Hava Lojmanları'nda saklandığı öğrenildi.

Hava Kurmay Yarbay Hüsnü Balıkçıoğlu'nun lojmanlardaki apartman 3, daire 4'te olduğu belirtildi.

Darbe öncesi antrenman yapmışlar

Darbeci pilotlar Cumhurbaşkanlığı ve TBMM'yi bombalamak için yüksek teknolojili bombalama POD'ları (Teslimat Teyidi) ile darbe öncesi günlerde antrenman yaptıkları kaydedildi.

Yüksek teknolojili POD'ların az sayıda olması nedeniyle terör örgütü PKK ile savaşan filolara tahsis edildiği ve POD'ların sadece Hava Kuvvetleri Karargahı emri yerlerini değiştirildiği belirtildi.

PKK ile savaşan pilotların ellerinden Yüksek Teknolojili bombalama POD'larını almalarına anlam veremedikleri ve isyan ettikleri ifade edildi.