Abone Ol

Meclis koridorunda Libya tartışması: Türk askeri lejyoner değil...

Medyafaresi.com Özel Haber - TBMM'de Libya tezkeresi görüşmesi öncesinde koridorda karşılaşan AK Parti ve CHP Grup Başkan vekilleri arasında 'lejyoner' tartışması yaşandı. Oylamada Saadet Partisi Evet, İYİ Parti ise Hayır diyecek.

Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com Özel Haber

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'na "Mehmetçiği lejyoner gibi kullanmak bu Meclis'e yakışmaz. Siz Mehmetçiği Mehmetçik olmaktan çıkarıyorsunuz" dedi.

AK Partili Akbaşoğlu ise "Mehmetçiğe böyle bir sıfat takmak çok ayıp" diye yanıt verdi.

Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin Meclis'te görüşülmesine saatler kala grup başkanvekilleri televizyon kanallarına konuk oldu.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Bu sırada TBMM basın koridorunda karşılaşan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay arasında Libya tezkeresine ilişkin tartışma yaşandı.

Ak Parti'li Akbaşoğlu, CHP'la Altay'a "Hep beraber Meclis'te inşallah bu meseleyi görüşeceğiz. Siz milletin ve devletin menfaatleri doğrultusunda inşallah hep beraber münhasır ekonomik bölgeyle ilgili yaptığımız anlaşmanın gereğini hep beraber yerine getirmemiz lazım" dedi.

Bunun üzerine Engin Altay "İnşallah sizi bir yanlıştan çevireceğiz. Oraya diplomat gönderin asker değil. Mehmetçiği lejyoner gibi kullanmak bu Meclis'e yakışmaz. Yapmayın çok ayıp. Mehmetçiği lejyoner gibi kullandırmayın diyoruz. Mehmetçiğe sıfat takmak değil. Siz Mehmetçiği Mehmetçik olmaktan çıkarıyorsunuz" diye konuştu.

Akbaşoğlu ise "Mehmetçiğe böyle bir sıfat takmak çok ayıp" diye yanıt verdi.

'İNŞALLAH BİZ YANILIRIZ'

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu ve AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu arasında da basın koridorunda Libya tezkeresi atışması yaşandı.

İYİ Parti'li Ağıralioğlu Barış Pınarı Harekatının arkasında durduklarını ama Libya konusunda endişelerinin olduğunu belirterek "Barış pınarının arkasında durduk. Ama kara sınırımız yok. bölgede Tunus ve Cezayir var onlar bile sessiz. Üs talep ettik cevap vermediler.

Bir uçak gemisine ihtiyacımız var illa askeri müdahalme yapılacaksa. O da yok. bölgesey bir çatışma ihtimali var mı? Var. mevlüt Beye sorduk endişelerimizi ortadan kaldıracak kadar kendisinde net bir bilgi yoktu. Herşey olabilir dedi. Mevlüt Beye dedik ki burada iç savaşın ne kadar süraceğini ön görüyorsunuz, 'Belli değil' dedi. Biz aşağı ineriz bütün bir millet olarak.

Burada büyük bir risk var. Hükümetin bu iradesine rağmen meşru hükümet sahipsiz. Kimse Hafter'in yürümesine engel olmuyor. 'Sen nasıl bu hükümeti tehdit edersin' diyen yok bizden başka. Bizden başka böyle diyen yoksa sanki Türkiye Cumhuriyeti devleti hükümetimiz üzerinden tuzaklanıyor gibi.

Endişelerimiz var. bunlar en kötü senaryo. Tabiki olmayabilir. İnşallah biz yanılırız. Bu endişelerimizi ortadan kalrıdacak net bir bilgi hükümetimiz, Dışişleri Bakanımız vermedi. Öngörülemez bir yer. Tereddütümüz hükümetin siyasi ferasetsizliğine, siyasi sağırlığınadır" diye konuştu.

AK Parti'li Akbaşoğlu ise "Biz Türkiye'nin hak ve menfaatleri doğrultusunda ve BM güvenlik konseyinin almış olduğu kararlar doğrultusunda haklarımız çerçevesinde bir tezkereyi meclise getirdik ve görüşülecek. Bunun hukuki dayanağı uluslarası hukuk ve BM'dir" dedi.

Oylamada Saadet Partisi Evet, İYİ Parti ise Hayır diyecek.

Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com Özel Haber